Pijani krekeri
Pijani krekeri ...
Meni omiljene hrskave grickalice.
Za pripremu vam ne treba mnogo vremena,a veoma su ukusni,hrskavi i najbitnije, zdravi...
Meni omiljene hrskave grickalice.
Za pripremu vam ne treba mnogo vremena,a veoma su ukusni,hrskavi i najbitnije, zdravi...
Potrebni sastojci:
200 ml. ulja
250 ml. piva ili belog vina,
300 gr. integralnog brašna
300 gr. belog brašna,
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
po 2 kašike susama, lana, golice, suncokreta...
250 ml. piva ili belog vina,
300 gr. integralnog brašna
300 gr. belog brašna,
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
po 2 kašike susama, lana, golice, suncokreta...
Priprema:
U činiju staviti brašno,odvojiti u stranu polovinu belog brašna, da bi ga naknadno dodavali,so,prašak za pecivo, dodati semenke ,pa sve izmešati.
Polako dodavati ulje i pivo i ostatak brašna koje ste odvojiti, zamesiti fino testo,zavisi koje integralno brašno koristite, možda će vam trebati još par kašika belog brašna.
Masa se lako oblikuje,jer je po prilični masna, pa može bez posipanja brašna po radnoj površini.
Masa se lako oblikuje,jer je po prilični masna, pa može bez posipanja brašna po radnoj površini.
Rernu zagrejati na 180 stepeni.
Razvući testo u pravougaonik debljine 5 mm. i
nožem seći pravougaonike, ili vaditi željeni oblik modlicama...
Poređati u pleh obložen
papirom za pečenje i peći oko 20ak minuta na 180 stepeni.
Voditi računa da se ne prepeče, jer je testo tamno pa malo
se teže vidi kada je pečeno.
Služiti kao grickalice.
Коментари
Постави коментар