Jež kolač
Jež kolač ili euro blok kolač...
Prava poslastica za sve one koji ne vole orahe, lešnike... i za ljubitelje čokolade,euro krema,veoma sočan i ukusan...
Za njegovu pripremu potrebno vam je oko 30 minuta.
Prava poslastica za sve one koji ne vole orahe, lešnike... i za ljubitelje čokolade,euro krema,veoma sočan i ukusan...
Za njegovu pripremu potrebno vam je oko 30 minuta.
Potrebni sastojci:
Korica:
7 belanaca,
7 kaš.šećera,
150 ml. ulja,
7 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
50 gr.rendane čokolade,
Nadev:
7 žumanaca,
4 kašike šećera,
125.gr. margarina,
50 gr.čokolade.
jedan euro blok od 50 gr. sasvim je dovoljan.
Priprema korice:
Umutiti belanca u čvrst šam, dodati šećer i mutitu dok se ne šećer ne otopi.Nakon toga dodatu ulje,odložiti mikser pa dodati brašno sa praškom za pecivo i rendanu čokoladu. Sjediniti sve lagano špatulom i sipati u pleh obložen papirom za pečenje , dimenzija 30x20 cm..Poravnjati i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 20 minuta.
Proveriti čačkalicom da li je korica pečena.
Dok se korica peče skuvati nadev.
Umutiti 7 žumanaca sa 4 kašike šećera, dok ne posvetle i kuvati na pari, oko 10 ak minuta, zatim u vruće dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, skinuti sa šporeta pa dodati margarin i non stop mešati dok se sve dobro sjedini.
Kod ovog kolača je najbitnije da se vruć fil nanese na vruću koricu da bi se fino stopili.
Sačekati da se kolač dobro ohladi, pa narendati jedan euro blok, tako da kolač liči na ježa.
Ako zanemarimo hlađenje fila, za pripremu kolača treba vam 30 minuta.
jedan euro blok od 50 gr. sasvim je dovoljan.
Priprema korice:
Umutiti belanca u čvrst šam, dodati šećer i mutitu dok se ne šećer ne otopi.Nakon toga dodatu ulje,odložiti mikser pa dodati brašno sa praškom za pecivo i rendanu čokoladu. Sjediniti sve lagano špatulom i sipati u pleh obložen papirom za pečenje , dimenzija 30x20 cm..Poravnjati i peći na temperaturi od 180 stepeni oko 20 minuta.
Proveriti čačkalicom da li je korica pečena.
Dok se korica peče skuvati nadev.
Umutiti 7 žumanaca sa 4 kašike šećera, dok ne posvetle i kuvati na pari, oko 10 ak minuta, zatim u vruće dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi, skinuti sa šporeta pa dodati margarin i non stop mešati dok se sve dobro sjedini.
Kod ovog kolača je najbitnije da se vruć fil nanese na vruću koricu da bi se fino stopili.
Sačekati da se kolač dobro ohladi, pa narendati jedan euro blok, tako da kolač liči na ježa.
Ako zanemarimo hlađenje fila, za pripremu kolača treba vam 30 minuta.
Коментари
Постави коментар