Heljda mafini

Heljda mafini...

Veoma zdrav,ukusan i jednostavan doručak, još uz neki namaz i jogurt, pravi pogodak...







Potrebni sastojci:
2 jaja,
200 ml.jogurta,
100 ml.ulja,
100 gr.sira,
Malo soli, ako stavljate fetu, ne morate dodavati so, jer je već slana,
Prašak za pecivo,
100 gr.heljdinog brašna,
100 gr. belog brašna,integralnog ili kukuruznog, kog želite...
Semenke suncokreta,susama, lana...







U dublju posudu stavite sir, ako nije sitni sir, izgnječite ga, dodajte cela jaja, jogurt, ulje.
Sve dobro sjedinite, pa dodate heljdini brašno sa praškom za pecivo.Zatim dodajte kukuruzno ili belo brašno, koje želite...
Najlepši miris u ukus ima kombinacija sa kukuruznim brašnom, budu hrskave i jako ukusne, mada i sa bilo kojim drugim su jednako ukusne.
Sve sjediniti i sipati u silikonske modle za mafine ili obične modlice u koje stavite korpice ili ih samo podmažete.
Peći ih na temperaturii od 180 stepeni oko 20 minuta.
Služiti ih uz jogurt...







Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice