Štrudla sa makom
Najmekše štrudle...
Testo od koga možete praviti štrudle sa makom,orasima,rogačom,pekmezom.....isto tako se mogu praviti i krofne.
Izuzetno mekane, ukusne,fine i sutradan...
Potrebni sastojci:
1 žumanac,
100 ml.mleka,
100 ml.kisele vode,
100 ml.ulja,
20 gr.kvasca,
kašika šećera,
prstohvat soli,
oko 500 gr.brašna.
Nadev od maka:
300 gr.smese za štrudle sa makom,(ne treba dodavati šećer, jer je smesa već dovoljno slatka),
vanil šećer,
vanil šećer,
200 ml.mleka,
dve dobre kašike džema od šljiva. (bude sočnija )
U toplo mleko razmutiti kvasac i ostaviti da naraste.
Nakon toga, dodati žumance,kiselu vodu,ulje,šećeri prstohvat soli.
Sve zajedno sjediniti i postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije fino, mekano testo.
Ostaviti da naraste na toplom oko 1h.
Priprema nadeva:
Mleko staviti da provri i dodati mleveni mak ,dve kašike džema od šljiva ivanil šećer. Sve sjediniti i ostaviti da se ohladi.
Nakon toga masu podeliti na dva dela.
Radnu površinu posuti brašnom, pa razvući testo pravougaonog oblika malo veći od veličine pleha 30x20cm.
Testo
premažemo sa polovinom nadeva od maka,ostavimo pri kraju za jedan prst širine ne namazano, da bi se lepo uvile i da ne bi cureo fil,takođe i krajeve uvući.
Sa strane savijemo štrudlu,stavimo u pleh četvrtasti dim.30×20cm.
Umutiti belance i premazati štrudle.
Ako želite manje štrudlice, možete testo podeliti na tri dela i filovati tri štrudle.
Umutiti belance i premazati štrudle.
Ako želite manje štrudlice, možete testo podeliti na tri dela i filovati tri štrudle.
Rernu uključiti na 180 stepeni o peći 30 ak minuta,dok ne porumeni po vrhu.
Pečenu posuti prah šećerom i služiti.
Коментари
Постави коментар