Rolat sa bananama (Mačije oči)
Rolat sa bananama(Mačije oči)...
Veoma dekorativan čokoladni rolat sa bananama.
Veoma dekorativan čokoladni rolat sa bananama.
Potrebni sastojci:
Korica:
6 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna,
2 kašike kakao praha,
2 kašike ulja.
Nadev:
3 jaja,
10 kašika šećera,
60 gr.čokolade za mešenje,
200 gr. margarina,
vanil šećer,
sok od limuna,
4 banane.
Za
koricu umutiti 6 belanaca,sa 6 kašika šecera,mutiti dok se šecer ne
otopi dobije gust šam,dodati žumanca,dve kašike ulja,kakao prah i brašno.
Sve polako sjediniti špatulom.
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Na
pleh od rerne,staviti pek papir i premazati ga puterom da se ne bi
lepila korica.Sipati smesu i peci nekih 12 min.na 180
stepeni.Proveravati ipak čačkalicom da li je pečena korica,meni je bila
gotova posle 12 min.
Izvaditi i zajedno sa papirom staviti na krpu i uviti rolat.
Nije potrebno vlažiti krpu,samo polagano zarolati.
Priprema nadeva:
Umutiti tri cela jaja sa 10 kašika šećera i kuvati na pari nekih 10 minuta.Dodati čokoladu,vanil šećer i mešati da se otopi .
Ostaviti da se prohladi.
Za to vreme penasto umutiti 200 gr.margarina i dodati ohlađen fil.Odvojiti dve - tri kašike da bi se rolat premazao okolo.
Razviti rolat i premazati ga nadevom.
Banane poprskati sokom od limuna da ne bi potamnele.
Po dužim ivicama korice poređati po dve banane i lagano zarolati jednu stranu prema drugoj do sredine, malo pritegnuti da bi se korice spojile na sredini.
Premazati rolat ostatkom fila.
Ganach:
Ganach:
Otopiti 200 ml.slatke pavlake do ključanja, dodati izlomljene 200 gr.čokolade, ostaviti pet minuta da se otopi i dobro izmešati.
Napravljeni ganach ostaviti 30 minuta na sobnoj temperatutri i još toliko u frižideru da se stegne.
Nakon toga izvaditi iz frižidera i umutiti mikserom.
Premazati rolat ili staviti u dresir kesu i dekorisati...
Ostaviti na par sati da se dobro ohladi i služiti.
Umesto ganach glazure možete staviti običnu čokoladnu glazuru od 200 gr. čokolade i pet kašika ulja ili samo narendajte čokoladu po površini rolata.
Коментари
Постави коментар