Ljute papričice sa sirom

Ljute papričice sa sirom...

Za ljubitelje pikantnog  ukusa ovo je pravi pogodak i verujte mi da zaslužuju da se nađu na polici za zimnicu...


 

Potrebni sastojci:

1 kg ljutih papričica,
feta sir ili neki drugi masniji sir,
50 gr.šećera,
50 gr.soli,
100 ml.sirćeta,
1 l vode,
bosiljak,
origano,
peršun,
biber.

Papričice očistiti od peteljki,obavezno koristite rukavice,jer su izuzetno ljute.
Operite i složite u posudu.
Litar vode stavite da provri, dodajte šećer,so i nakraju sirće.
Prohladite presolac i hladnim preliti  papričice i ostaviti da prenoći.Moraju da ogreznu u presolcu.

Nadev od sira:

Sir izmrviti pa dodati sušeni origano, seckani  sveži bosiljak i peršun.Sve sjediniti.
Sutradan procediti paprike, puniti ih sa malom kašičicom nadevom od sira i slagati u teglice.U svaku teglicu ubaciti koji biber u zrnu i list svežeg bosiljka.
Tako naslagane naliti maslinovim ili suncokretovim uljem. i dobro zatvoriti.
Nakon toga pasterizovati kako već to radite ili ovako ...




Pasterizacija:

U širu šerpu po dnu stavite krpu i na nju poslažite teglice.Naliti vodom tako što visina vode bude za  prst ispod poklopca tegle.
Staviti na šporet da vri oko 15 minuta.Skinuti i ostaviti tako da se prohlade.Ulje će se malo zamutiti, ali tako i treba da bude, kasnije će vratiti svoju boju.
Papričice su baš, ali baš ljute...

Originl recept:   ovde


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice