Pita sa jabukama od lisnatog testa

Pita sa jabukama od lisnatog testa...
Recept je jednostavan,pita ukusna,hrskava i mirisna...


Potrebni sastojci:

Dve table lisnatog testa,
600 gr.jabuka,
1 limun,
vanil šećer,
100 gr.šećera,
100 gr.griza,
cimet,
muskatni oraščić,
suvo grožđe po želji.

Jednu tablu lisnatog testa razvući u pravougaonik dimenzija 30x15 cm.
Iseći trake dužine 5 cm. i širine 2 cm.,sa jedne i sa druge strane,tako da u sredini vam ostane mesta da možete staviti smesu od jabuka.

Priprema nadeva:
600 gr. jabuka izrendati,iscediti sok od jednog limuna i poprskati jabuke i izmešati.
Dodati šećer,griz,cimet,oraščić,vanil šećer,izrendanu koricu od limuna i sve sjediniti. 
Ovaj nadev podeliti na dva dela i  premazati po sredini lisnatog testa,tako što se ne stavlja od samog početka, već se ostavi prostor 2 cm. i na početku i na kraju testa.Da nam jabuke ne bi iscurele prilikom pečenja.Način savijanja pogledajte na slici.


Trake sa strane savijati ka unutra i preklapati  preko traka sa druge strane,odnosno pletete ih naizmenično preko nadeva.

Isto uraditi i sa drugom tablom.
Rernu uključiti na 200 stepeni i peći oko 10-15 min., dok blago porumeni.
Izvaditi iz rerne , posutu prah šećerom i služiti,lepa je i dok je vruća.





Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Kolac sa plazmom i eurokremom

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice