Nugat mafini
Nugat mafini...
Veoma dekorativni,jednostavni za pripremu,ukusni,sočni,nugat mafini su pogodni za sve prilike...
Potrebni sastojci:
2 jaja,
1 čaša šećera,(čaše su od 200 ml.)
vanil šećer,
1 čaša jogurta,
prašak za pecivo,
2 čaše brašna,
prstohvat soli,
korica limuna,
1/2 čaše ulja,
50 gr.pečenih mlevenih lešnika,
oko 200 gr.euro krema ili nutelle,
200 gr šlaga i dve kašike krema.
Najpre umutiti jaja,tako što odvojite belanca od žumanaca,umutiti ih penasto,dodati sitni šećer,vanil šećer,nastaviti sa mućenjem,pa dodajte žumanac,jogurt, ulje,izrendanu koricu limuna.Odložiti mikser i dodati brašno sa praškom za pecivo.
Blago špatulom sve sjediniti i kašikom za sladoled,to je najbolja mera i puniti korpice za mafine.Voditi račina da korpice ne budu napunjene do vrha, već je sasvim dovoljno 2/3 korpice,jer treba da se doda nugat fil,a mafini će narasti prilikom pečenja.
Nugat fil:
U euro krem dodamo izblendirane pečene lešnike,sjedinimo ih i kašičicom stavlamo u svaki mafin.
Od ove mere bude 24 komada odnosno dva pleha od po 12 modli za mafine.Veličina im je baš kakva treba da bude.
Rernu zagrejati na 180 stepeni i staviti mafine da se peku 15-20 minuta.Dok blago porumene.
Tople premazati euro kremom i posuti izblendiranim lešnicima ili umutiti 200 gr.šlaga sa 200 ml. vode ili mleka.U umućen šlag dodati dve kašike euro krema i sa tim dekorisati mafine.
Коментари
Постави коментар