Nugat mafini

Nugat mafini...
Veoma dekorativni,jednostavni za pripremu,ukusni,sočni,nugat mafini su pogodni za sve prilike...

Potrebni sastojci:

2 jaja,
1 čaša šećera,(čaše su od 200 ml.)
vanil šećer,
1 čaša jogurta,
prašak za pecivo,
2 čaše brašna,
prstohvat soli,
korica limuna,
1/2 čaše ulja,

50 gr.pečenih mlevenih lešnika,
oko 200 gr.euro krema ili nutelle,
200 gr šlaga i dve kašike krema.


Najpre umutiti jaja,tako što odvojite belanca od žumanaca,umutiti ih penasto,dodati sitni šećer,vanil šećer,nastaviti sa mućenjem,pa dodajte žumanac,jogurt, ulje,izrendanu koricu limuna.Odložiti mikser i  dodati brašno sa praškom za pecivo.
Blago špatulom sve sjediniti i kašikom za sladoled,to je najbolja mera i puniti korpice za mafine.Voditi račina da korpice ne budu napunjene do vrha, već je sasvim dovoljno 2/3 korpice,jer  treba da se doda nugat fil,a mafini će narasti prilikom pečenja.

Nugat fil:
U euro krem dodamo izblendirane pečene lešnike,sjedinimo ih i kašičicom stavlamo u svaki mafin.


Od ove mere bude 24  komada odnosno dva  pleha od po 12 modli za mafine.Veličina im je baš kakva treba da bude.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i staviti mafine da se peku 15-20 minuta.Dok blago porumene.
Tople premazati euro kremom  i posuti izblendiranim lešnicima ili umutiti 200 gr.šlaga sa 200 ml. vode ili mleka.U umućen šlag dodati  dve kašike euro krema i sa tim dekorisati mafine.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice