Ferrero štrudlice

Ferrero štrudlice...
Za sve ljubitelje najfinije kombinacije, nutelle i lešnika.
Ove divne štrudlice se već prlikom  prvog zalogaja tope u ustima,šta drugo reći osim, čist užitak....


Potrebni sastojci:

250 gr.margarina,
1 kiselo mleko,
50 gr.šećera
korica limuna,vanil šećer,
500 gr.brašna za kolače,

Nadev:

250 gr.euro krema,nutelle,
200 gr.krem sira( ABC,Ella..),
200 gr.mlevenog plazma keksa,
100 gr. izblendiranih pečenih lešnika,
Šećer u prahu,

Priprema testa:

Margarin isekati,dodati kiselo mleko,rendanu koricu od limuna,vanil šećer ili aromu vanile i postepeno dodavati brašno i zamesiti testo.
Masa je fina i veoma laka za oblikovanje.
Razvući pravougaoni oblik debljine 3mm i dužine pleha od rerne, pa podeliti na četiri trake.Na svaku traku po sredini staviti nadev i uviti u rolatić,koji se sa strana savije da fil ne bi iscureo,mada je cvrst i možete ga prstima ravnomerno rasporediti.Zarolati po brašnom posutoj radnoj površini da se rolatići lepo oblikuju.


Priprema nadeva:

Euro krem i krem sir sjediniti i umutiti,dodati mleveni keks i pečeni lešnik.Odložiti u stranu i sa ovim filovati testo.

Zatim rolatiće preneti u pleh obložen pek papirom.
Peći na temperaturi od 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 20 ak minuta,jer štrudlice treba da ostanu svetle.
Pečene ostaviti da stanu par minita,posuti ih prah šećerom, pa ih oštrim nožem iseći na  jednake delove,moje su 5cm dužine i sasvim su dovoljne.
Služiti ih najbolje sutradan ...


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama