Burek bez kora

Burek bez kora...

Ako nemate vremena da pravite burek od kora, evo ga jedan odličan predlog za toplu večeru ili doručak, mada se može služiti i hladan,jednako je ukusan...
Možete meso prepržiti  uveče, ujutru umutiti samo smesu sa jajima,kao što ja obično radim i imate fin doručak.


Potrebni sastojci:

300 gr.mlevenog mesa,
2 glavice crnog luka,
biber,so,po ukusu,
malo ulja za prženje.
4 jaja,
1 čaša jogurta,
10 kašika brašna,
1 prašak za pecivo.

Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk,do ne postane staklast, nakon toga dodati mleveno meso, sve sjediniti i pržiti.
U smesu možete dodati 150 gr. sečenih šampinjona, dosta je ukusnije.
Kada je smesa pržena,pobiberiti i posoliti i  odložiti u stranu da se malo prohladi.
Za to vreme umutiti belanca,dodati žumanca,jogurt, sve umutiti pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
U umućenu smesu dodati prohlađeno meso i sve špatulom sjediniti.
Rernu ukuljučiti na 180 stepeni i peći oko 20 minuta,dok se po vrhu ne uhvati fina rumena korica. 
Služiti uz jogurt ili kiselo mleko...
Može poslužiti kao večera ili doručak,još ako se uveče preprži meso,ujutru se samo umuti smesa sa jajima, može da bude fin i brz doručak, ja obično tako radim....

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama