Straćatela torta
Straćatela torta...
Potrebni sasatojci:
150 g maslaca ili margarina
310 g šećera u prahu
350 g mlevene plazme
150 ml gaziranog soka od pomorandže,stavila sam Fantu
700 g krem sira
250 g kisele pavlake
500 ml slatke pavlake
100 g plazme u komadu
150 g čokolade
30 g želatina + 100 ml hladne vode
310 g šećera u prahu
350 g mlevene plazme
150 ml gaziranog soka od pomorandže,stavila sam Fantu
700 g krem sira
250 g kisele pavlake
500 ml slatke pavlake
100 g plazme u komadu
150 g čokolade
30 g želatina + 100 ml hladne vode
Margarin ili maslac umutite,pa dodajte 130 gr.šećera u
prahu,nastaviti sa mućenjem .pa dodajte 300 gr. mlevene plazme, promešajte, pa sipajte i sok. Dobro
promešajte da smesa bude fina i kompaktna.
Sipajte u kalup veličine 25-26 cm.Dnom od čaše utapkajte smesu i ostavite u frižider dok pripremate fil.
Fil: Želatin prelijte sa 100 ml.hladne vode i
ostavite 10 minuta. Sjedinite krem sir i 180 gr.šećera u prahu. Dodajte
kiselu pavlaku i umućenu slatku pavlaku i sve dobro umutite.
Želatin istopite do ključanja, dodajte kašiku fila i promešajte.
Sipajte u fil i dobro promešajte a onda podelite na dva jednaka dela. U
prvi deo dodajte 50 g mlevene i 100 g izlomljene plazme. Sjedinite i
sipajte u kalup preko keksa.
U drugi deo dodajte rendanu i seckanu čokoladu.
Promešajte i sipajte preko fila sa plazmom. Ostavite da se ohladi najbolje preko noći.
Skinite kalup i dekorišite čokoladnom ganache glazurom i seckanom čokoladom ili po želji.
Izvorni recept:http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/torta/rodjendanske-torte/plazma-stracatela/
Коментари
Постави коментар