Straćatela torta

Straćatela torta...




Potrebni sasatojci:



150 g maslaca ili margarina
310 g šećera u prahu
350 g mlevene plazme
150 ml gaziranog soka od pomorandže,stavila sam Fantu
700 g krem sira
250 g kisele pavlake 
500 ml slatke pavlake
100 g plazme u komadu
150 g čokolade
30 g želatina + 100 ml hladne vode 



Margarin ili maslac umutite,pa dodajte  130 gr.šećera u prahu,nastaviti sa mućenjem .pa dodajte 300 gr.  mlevene plazme, promešajte, pa sipajte i sok. Dobro promešajte da smesa bude fina i kompaktna.
Sipajte u kalup veličine 25-26 cm.Dnom od čaše utapkajte smesu i ostavite u frižider dok pripremate fil.
Fil: Želatin prelijte  sa 100 ml.hladne vode i ostavite 10 minuta. Sjedinite krem sir i  180 gr.šećera u prahu. Dodajte kiselu pavlaku i umućenu slatku pavlaku i sve dobro umutite. 
Želatin istopite do  ključanja, dodajte kašiku fila i promešajte. Sipajte u fil i dobro promešajte a onda podelite na dva jednaka dela. U prvi deo dodajte 50 g mlevene i 100 g izlomljene plazme. Sjedinite i sipajte u kalup preko keksa.
U drugi deo dodajte rendanu i seckanu čokoladu. Promešajte i sipajte preko fila sa plazmom. Ostavite da se ohladi najbolje preko noći.
 Skinite kalup i dekorišite čokoladnom ganache glazurom i seckanom čokoladom ili po želji.

Izvorni recept:http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/torta/rodjendanske-torte/plazma-stracatela/

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim voćem

Voćni kolač bez jaja