Nugat tart

Nugat tart...





Potrebni sastojci:

Za prhko testo:

100 gr.putera ili margarina,
50 gr.šećera,
1 jaje,
220 gr.brašna
Prstohvat soli


Za nugat krem:
250 gr.nugat krema,bilo kog
200 gr.krem sira,
50 gr.izblendiranih pečenih lešnika,





Priprema prhkog testa:


U činiju staviti  brašno, jaje,  maslac ili margrarin iseckan na listiće,secer,prstohvat soli, zamesiti testo što brže i što manje ga dodirujući, da se ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja. Rastanjiti ga na veličinu desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru na najmanje sat vremena ili zamesiti uveče pa ostaviti preko noći.
Testo izvaditi iz frizidera,razvući  oklagijom na pek papiru i tako ga preneti u pleh za tart,malo veće od modle,napraviti rub testa uz stranice kalupa.Testo izbockati viljuškom ,prethodno uključiti rernu  na 180 stepeni i peći oko 10 ak minuta,videćete i sami kada blago počne nazirati korica.

 Priprema nugat krema:


Umutiti 200gr. krem sira,dodati nugat krem i izblendirane ili mlevene pečene lešnike,sve dobro sjediniti i preliti preko do pola pečenog tarta.

Peći još 5-6 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom, dok se ne uhvati blaga korica po vrhu krema.
Izvaditi pečen tart ostaviti da se ohladi i dekorisati po želji.
Može se samo posuti lešnicima,ili umućenom slatkom pavlakom i otopljenom belom čokoladom.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim voćem

Voćni kolač bez jaja