Nugat tart
Nugat tart...
Potrebni sastojci:
Za prhko testo:
100 gr.putera ili margarina,
50 gr.šećera,
1 jaje,
220 gr.brašna
Prstohvat soli
50 gr.šećera,
1 jaje,
220 gr.brašna
Prstohvat soli
Za nugat krem:
250 gr.nugat krema,bilo kog
200 gr.krem sira,
50 gr.izblendiranih pečenih lešnika,
Priprema prhkog testa:
U činiju
staviti brašno, jaje, maslac ili margrarin
iseckan na listiće,secer,prstohvat soli, zamesiti testo što brže i što manje ga dodirujući, da se
ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja. Rastanjiti ga na veličinu
desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru na najmanje sat
vremena ili zamesiti uveče pa ostaviti preko noći.
Testo izvaditi iz frizidera,razvući
oklagijom na pek papiru i tako ga preneti u pleh za tart,malo veće od
modle,napraviti rub testa uz stranice kalupa.Testo
izbockati viljuškom ,prethodno uključiti rernu na 180 stepeni i peći oko 10 ak minuta,videćete i sami kada blago počne nazirati korica.
Priprema nugat krema:
Umutiti 200gr. krem sira,dodati nugat krem i izblendirane ili mlevene pečene lešnike,sve dobro sjediniti i preliti preko do pola pečenog tarta.
Peći još 5-6 minuta na 180 stepeni sa ventilatorom, dok se ne uhvati blaga korica po vrhu krema.
Izvaditi pečen tart ostaviti da se ohladi i dekorisati po želji.
Može se samo posuti lešnicima,ili umućenom slatkom pavlakom i otopljenom belom čokoladom.
Коментари
Постави коментар