Lisnate kiflice

Lisnate kiflice...



Potrebni sastojci:

2 žumanca,
5 kašika ulja,
200 ml. mleka
200 ml.jogurta
Kašičica soli,
Kašika šećera
Kockica kvasca
prašak za pecivo,
250 gr.hladnog margarina
1 žumanac i malo mleka za premazivanje.
Brašna oko 700-800 gr.


Nadev:
 
200 gr.sira,
2 belanca.

Potopiti kvasac u mlako mleko,sa kašikom šećera i malo brašna.Kada kvasac uskisne ,dodati žumanca,ulje,jogurt,so. Brašno dodavati postepeno,zajedno sa praškom za pecivo,potebno je oko 800 gr. brašna tip 400,videćete kada je dovoljno dok mesite testo,dok postane meko i vazdušato. Mesiti testo oko 5 minuta i ostaviti na toplom oko 1h.
Kada naraste razvući  u pravougaoni oblik.
Narendati margarin,testo  preklopiti sa obe strane do pola,tako uraditi i sa gornje i donje strane, pa polutke sastaviti,razvući u krug  debljine 5mm.Iseći na 32 dela.Puniti sirom,ili bilo kojim nadevom ,mada mogu i prazne, jer su ukusne.Po vrhu premazati umućenim žumancetom sa kašikom mleka.
Ostaviti 15 min.da odmori i peći na 200 stepeni 20ak minuta dok blago porumene.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim voćem

Voćni kolač bez jaja