Tart sa vanil kremom i voćem
Tart sa vanil kremom i voćem...
Potrebni sastojci:
Za prhko testo:
100 gr.putera ili margarina,
50 gr.šećera,
1 jaje,
220 gr.brašna
Prstohvat soli
50 gr.šećera,
1 jaje,
220 gr.brašna
Prstohvat soli
Vanil krem:
250 ml.mleka,
Puding od vanile,
50 gr.margarina,
50 gr.bele čokolade
Puding od vanile,
50 gr.margarina,
50 gr.bele čokolade
Voćni fil:
100 gr.šećera,
500 gr.bobičastog voća,
Puding od vanile
250 ml.vode.
500 gr.bobičastog voća,
Puding od vanile
250 ml.vode.
Priprema prhkog testa:
U činiju
staviti brašno, jaje, maslac ili margrarin
iseckan na listiće,secer,prstohvat soli, zamesiti testo što brže i što manje ga dodirujući, da se
ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja. Rastanjiti ga na veličinu
desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru na najmanje sat
vremena ili zamesiti uveče pa ostaviti preko noći.
Testo izvaditi iz frizidera,razvući
oklagijom na pek papiru i tako ga preneti u pleh za tart,malo veće od
modle,napraviti rub testa uz stranice kalupa.Testo
izbockati viljuškom ,prethodno uključiti rernu na 180 stepeni i peći oko 10 ak minuta,videćete i sami kada blago porumeni.
Priprema vanil krema:
250ml.mleka zagrejati do vrenja,dodati jedan puding od vanile,prethodno razmućen sa malo mleka,sasuti i mešati dok se ne zgusne.
Skinuti sa šporeta pa dodati 50 gr.bele čokolade ili 5 kašika šećera ,po želji,
i 50 gr.margarina.Sve ide u topao krema i mesati dok se sve ne sjedini.
Preliti preko pečenog tarta.
Priprema voćnog fila:
U šerpu staviti 100 gr.šećera,250 ml.vode i ostaviti da provri.Potom dodati 500 gr.bobičastog voća(maline,višnje,kupine,borovnice ili mix),ja sam stavila ribizle.
Izmešati i pustiti da vri par minuta da se šećer i voće sjedine.
Puding od vanile razmutiti sa malo mleka i sipati u tankom mlazu u voće,non stop mešati.Procenite gustinu krema da ne bude previše čvrst,ne morate sipati sav puding,može da ostane jedna do dve kašike.
Priprema vanil krema:
250ml.mleka zagrejati do vrenja,dodati jedan puding od vanile,prethodno razmućen sa malo mleka,sasuti i mešati dok se ne zgusne.
Skinuti sa šporeta pa dodati 50 gr.bele čokolade ili 5 kašika šećera ,po želji,
i 50 gr.margarina.Sve ide u topao krema i mesati dok se sve ne sjedini.
Preliti preko pečenog tarta.
Priprema voćnog fila:
U šerpu staviti 100 gr.šećera,250 ml.vode i ostaviti da provri.Potom dodati 500 gr.bobičastog voća(maline,višnje,kupine,borovnice ili mix),ja sam stavila ribizle.
Izmešati i pustiti da vri par minuta da se šećer i voće sjedine.
Puding od vanile razmutiti sa malo mleka i sipati u tankom mlazu u voće,non stop mešati.Procenite gustinu krema da ne bude previše čvrst,ne morate sipati sav puding,može da ostane jedna do dve kašike.
Коментари
Постави коментар