Vesela krem torta sa jagodama
Krem torta sa jagodama bilo je prvobitno ime ove tortice,ali moja prijateljica Tanja,jedna divna ,skromna i preslatka "plavušica" kada je videla,sama slika joj izmamila osmeh i predložila da se zove "Vesela"i eto dobismo i kumicu za novo ime torte.
Ova lagana i jednostavna voćna torta, veoma je ukusna i osvježavajuća i savršena je kombinacija mlevenog keksa, divnog krema i jagoda...
Potrebni sastojci:
Za koricu:
300 gr.mlevenog plazma keksa,
5 kašika šećera u prahu,
100 gr.omekšalog putera,
Pet kašika gaziranog soka(Fanta) ili jedna šoljica mala od kafe.
fil:
500 ml.slatke pavlake,
400 gr.krem sira,bilo kog,
200 gr.bele čokolade,
Kesica krem fixa
600 gr.jagoda zajedno sa dekoracijom
Priprema torte:
U posudu sa mlevenim plazma keksom,dodamo
otopljen margarin i sok..Sve sjedinimo i utapkamo u kalup.Potom ostavimo u frižider
dok umutimo fil.
Fil:
Slatku pavlaku umutimo,dodamo krem sir,sve dobro sjedinimo.U umućen fil dodati krem fix i otopljenu belu čokoladu malo prohlađenu.
Sve sjediniti i odvojiti par kašika za dekoraciju.
Izvadimo koricu iz frižidera,pa
premažemo sa dve kašike fila u tankom sloju.
Jagode operemo neposredno pre upotrebe,jer su jako osetljive.Sečemo ih uzduž na pola
,slažemo uz obod kalupa,ostale jagode poređamo po filu,ako su sitnije mogu cele
,a ako su krupnije ,tada mogu da se iseku na sitnije komade.Potom preko jagoda premažemo ostatak
fila,utapkamo ga da popuni praznine između jagoda.
Na kraju lagano celi kalup udarimo o
radnu površinu,da bi se fil lepo slegao,da nema praznina.
Po vrhu dekorišemo ostatkom fila i
jagoda,odnosno,možete dati svojoj mašti na volju.
Ostavimo u frižider da se ohladi, najbolje
preko noći da se sve lepo sjedini.
Коментари
Постави коментар