Puter kifle

Puter kifle...





Neodoljive puter kifle,spolja hrskave,unutra meke poput pamuka,odlične i sutradan.Mogu se poslužiti kao doručak ili većera uz neki namaz...






Potrebni sastojci:


2 žumanca,
250 ml.toplog mleka,
100 ml.ulja,
1,5 kašičica šećera,
1,5 kašičica soli,
20 gr.svežeg kvasca ili 7 gr.suvog kvasca,
500 gr.brašna.

Nadev:

200 gr.sira
2 belanca,
za premaz jedno celo jaje i jedna kašika mleka,
susam po želji.

125 gr.margrarina ili putera

U toplo mleko izmrviti kvasac,dodati šećer i ostaviti da uskisne.
U posebnu činiju dodati dva žumanca,ulje,so i kvasac.
Sve sjediniti i postepeno dodavati brašno.
Zamesiti fino, kompaktno testo i mesiti ga malo duže,jer će kiflice biti mekše.
Prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 1 sat.

Kada je testo naraslo podeliti na dva dela,razvući debljine 0,5mm.Podeliti na četiri, pa na osam i na kraju šesnaest trouglića.
Na svaki staviti kašiku nadeva i umotati kiflicu.
Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.
Kiflice ređati u pleh obložen pek papirom. 

Premazati umucenim jajetom sa kašikom mleka,posuti susamom i narezati margarin po svakoj kiflici.
Peći na temperaturi 180 stepeni oko 20 minuta,odnosno dok ne dobiju finu rumenu boju.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice