Puter kifle
Puter kifle...
Neodoljive puter kifle,spolja hrskave,unutra meke poput pamuka,odlične i sutradan.Mogu se poslužiti kao doručak ili većera uz neki namaz...
Potrebni sastojci:
2 žumanca,
250 ml.toplog mleka,
100 ml.ulja,
1,5 kašičica šećera,
1,5 kašičica soli,
20 gr.svežeg kvasca ili 7 gr.suvog kvasca,
500 gr.brašna.
Nadev:
200 gr.sira
2 belanca,
za premaz jedno celo jaje i jedna kašika mleka,
susam po želji.
125 gr.margrarina ili putera
U toplo mleko izmrviti kvasac,dodati šećer i ostaviti da uskisne.
U posebnu činiju dodati dva žumanca,ulje,so i kvasac.
Sve sjediniti i postepeno dodavati brašno.
Zamesiti fino, kompaktno testo i mesiti ga malo duže,jer će kiflice biti mekše.
Prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 1 sat.
Kada je testo naraslo podeliti na dva dela,razvući debljine 0,5mm.Podeliti na četiri, pa na osam i na kraju šesnaest trouglića.
Na svaki staviti kašiku nadeva i umotati kiflicu.
Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.
Kiflice ređati u pleh obložen pek papirom.
Premazati umucenim jajetom sa kašikom mleka,posuti susamom i narezati margarin po svakoj kiflici.
Peći na temperaturi 180 stepeni oko 20 minuta,odnosno dok ne dobiju finu rumenu boju.
Коментари
Постави коментар