Pita sa filom od kuvanih jaja


Pita sa filom od  kuvanih jaja...
Verovatno još imate kuvanih jaja od Uskrsa,evo jedan predlog kako da ih  potrošimo...


Sastojci:
200 gr.masti ili 250 gr.margarina,
200 ml.toplog mleka,
1 celo jaje i jedno žumance,
Kockica kvasca,
Kašičica soli,kašika šećera,
Oko 600 gr. brašna tip 400,
Fil:
Kuvana jaja 4-5 komada sitno seckanih,
200 gr.šunke ili dimljenog vrata,
200 gr. sitnog sira,
Malo peršuna,
U toplo mleko staviti kvasac sa kašikom šećera,sačekati 10 ak minuta da naraste.
Umutiti mast ili margarin,dodati so,kvasac sa mlekom,dodati jedno jaje i jedno žumance i zamesiti kompaktnu masu i ostaviti na toplom 30 min.
Za to vreme napraviti fil,tako što u sitni sir dodamo isečenu šunku ili vrat i dodamo seckana jaja i malo peršuna.
Sve dobro sjedinimo i odložimo.
Nakon toga naraslo testo podeliti na četiri dela,jedan deo da bude malo veći,jer se stavlja na dno pleha.
Razvući testo na radnoj površini veličine pleha i dodati za ivice da bi mogli da ih "obložimo testom",preneti u isti obložen pekarskim papirom.
Premazati trećinom fila.
Isto uraditi i sa preostala tri dela,sa tim što ih razvlačimo veličine pleha.Može biti četvrtasi, a može i okrugli, kako želite.
Po vrhu pite premazati otopljenom kašikom masti ili margarina i zaseći vrhom noža nekoliko puta po vrhu kore da bi vazduh izlazio dok se peče.
Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice