Nugat krem torta sa jagodama
Nugat krem torta sa jagodama...
Divna,kremasta,čokoladna torta,veoma jednostavna za pripremu,sa dodatkom jagoda,probudìće sva vaša čula.
Divna,kremasta,čokoladna torta,veoma jednostavna za pripremu,sa dodatkom jagoda,probudìće sva vaša čula.
Potrebni sastojci:
Za koricu:
250 gr.mlevenog keksa,
50 gr.mlevenog pečenog lešnika ili badema,
2 kašike seckanog badema,
5 kašika šećera u prahu,
100 gr.omekšalog putera,
Pet kašika mleka.
250 gr.mlevenog keksa,
50 gr.mlevenog pečenog lešnika ili badema,
2 kašike seckanog badema,
5 kašika šećera u prahu,
100 gr.omekšalog putera,
Pet kašika mleka.
Tamni fil:
200 ml.slatke pavlake
200 gr.krem sira(ABC ili Ella ,mada može bilo koji),
Tri kašike nugat krema,
1/2 kesice krem fixa
Beli fil:
200 ml.slatke pavlake,
100 gr.krem sira,
100 gr.bele čokolade,
1/2 Kesice krem fixa
200 ml.slatke pavlake
200 gr.krem sira(ABC ili Ella ,mada može bilo koji),
Tri kašike nugat krema,
1/2 kesice krem fixa
Beli fil:
200 ml.slatke pavlake,
100 gr.krem sira,
100 gr.bele čokolade,
1/2 Kesice krem fixa
500 gr.jagoda zajedno sa dekoracijom
Ganach glazura:
50 ml.slatke pavlake,
100 gr.čokolade
Zagrejati slatku pavlaku do ključanja pa dodati izlomljenu čokoladu,sačekati pet minuta da se otopi i sve izmešati.
Ganach glazura:
50 ml.slatke pavlake,
100 gr.čokolade
Zagrejati slatku pavlaku do ključanja pa dodati izlomljenu čokoladu,sačekati pet minuta da se otopi i sve izmešati.
Jagode za dekoraciju:
Otopimo 100 gr.čokolade sa tri kašike ulja na pari,svaku jagodu umočimo u čokoladu držeći je za peteljkicu.
Slažemo ih na pek papir dok se stegne čokolada.
100 gr.bele čokolade otopimo na pari sa par kašika ulja.
U kesu za zamrzivač saspemo čokoladu,makazama odsečemo vrh kesice,veoma mali , par milimetara i dekorišemo čokoladne jagode.
Otopimo 100 gr.čokolade sa tri kašike ulja na pari,svaku jagodu umočimo u čokoladu držeći je za peteljkicu.
Slažemo ih na pek papir dok se stegne čokolada.
100 gr.bele čokolade otopimo na pari sa par kašika ulja.
U kesu za zamrzivač saspemo čokoladu,makazama odsečemo vrh kesice,veoma mali , par milimetara i dekorišemo čokoladne jagode.
Priprema torte:
U posudi sjedinimo sve suve sastojke,dodamo otopljen margarin i mleko.Sve sjedinimo i utapkamo u kalup.Ostavimo u frižider dok umutimo filove.
Za tamni fil sastavimo slatku pavlaku i krem sir i zajedno mutimo par minuta.
Zatim dodamo bilo koji nugat krem i krem fix.I sve dobro sjedinimo.
Jagode sečemo uzduž na pola ,slazemo uz obod kalupa i sipamo tamni fil.Po njemu poređamo jagode,ako su sitnije mogu cele ,a ako su krupnije ,tada ih isecite .
Nakon toga umutimo beli fil,tako što slatku pavlaku umutimo sa krem sirom i krem fixom i dodamo otopljenu belu čokoladu malo prohlađenu.
Sjedinimo sve i premažemo preko jagoda.
Po vrhu prelijemo ganach glazurom.
Ostavimo u frižider da se ohladi.
Nakon toga,po vrhu dekorisati sa čokoladnim jagodama.
Tortu je najbolje ostaviti u frižider par sati dok se sve sjedini.
Uživajte u ovoj divnoj kremastoj poslastici.
Ostavimo u frižider da se ohladi.
Nakon toga,po vrhu dekorisati sa čokoladnim jagodama.
Tortu je najbolje ostaviti u frižider par sati dok se sve sjedini.
Uživajte u ovoj divnoj kremastoj poslastici.
Коментари
Постави коментар