Zorkina lisnata pita

Zorkina lisnata pita...

Divna,mekana,lisnata pita...
Pronašla sam je kod pekarica-suzyca.blogspot.com naziv joj je Zorkina pita,a zbog čega, nije bitno,svakako joj hvala za ovu toliko lepu,ukusnu i najvažnije jednostavnu i izdašnu pitu.Može se praviti za doručak ili večeru,svejedno ukus je divan...



Testo:

 kocka  kvasca
2 kašičice šećera
300 ml toplog mleka
1 kašičica soli
1 jaje
600 gr brašna
250 gr narendanog margarina 
prvi fil  ( za dva rolata )
200 gr feta sira
2 jaja
200 gr. svežeg spanaća(po želji,jer ga ima svežeg na pijacama)

drugi fil ( za dva rolata )
150 gr šunke
100 gr narendanog trapista
2 jaja
malo seckanog peršuna

U mlako mleko dodajte šećer i kašiku brašna i izmrvite kvasac,ostavite da naraste. oko 10 min.
Zatim dodajte jaje,so,i postepeno dodajite brašno dok se umesi fino,meko testo koje se ne ostavlja da narasta.
Razvucite testo u oblik pravougaonika,pa po njemu narendajte jedan dobro rashlađen margarin.
Zarolajte testo i podelite na četiri rolata.
Svaki rastnjite i filujte dva dela prvim filom,a druga  dva dela drugim filom. 
Zarolajte i složite u pleh obložen pekarskim papirom.
Između rolata napravite mali razmak,jer će da narastu i premažite četkicom sa malo ulja.
Rernu uključite na 200 stepeni i dok se ugreje rolati malo da narastu.Pecite pitu  oko 20 min.dok ne porumeni.
Pečenu pitu prekrijte krpom da se malo prohladi,seći parčad i servirati uz jogurt ili kiselo mleko.

Pripremanje fila:

Za prvi fil umutite jaja,dodati fetu i viljuškom je izmrviti ili dodajete sitni sir za pite.Po želji dodati malo opranog i očišćenog svežeg spanaća sitno iseckanog.

Za drigi fil umutiti jaja,dodati seckan dimljeni vrat ili šunku ili bilo šta suhomesnato,dodajte rendani trapist i  malo seckanog peršuna.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice