Srneća leđa
Srneća leđa...
Ukus čokolade,badema,ruma i vanile je divan.
Po mom mišljenju mogao bi odmah posle Zaher torte da se svrsta u najčuveniju bečku poslasticu.
Ovo je malo jednostavnija varijanta,bez fila,ali po ukusu ne zaostaje za originalom.
Sastojci:
Maslac, šećer i žumance penasto umutite, dodajte omekšanu čokoladu i mrvice namočene u rum. Umešajte čvrst šne od belanaca i dodajte mlevene orahe.
Smesu stavite u kalup za srneća leđa, premazan maslacem i posut brašnom. Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C.
Priprema preliva:
vodu, šećer i čokoladu otopite na pari, lagano izmešajte i u vruću smesu postepeno umešajte maslac ili margarin isečena na listiće.
Toplu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Ostaviti da se prohladi kolač i servirati uz kuglu sladoleda ili šlag...
Originala recept:
https://www.coolinarika.com/recept/srneci-hrbat/
Sastojci:
- 70 g margarina ili maslaca
- 150 gr šećera
- 6 jaja
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike prezli ili mlevenog keksa
- 50 ml ruma,ako nećete rum zbog dece,moze sok od pomorandže
- 150 gr badema ili oraha
- Za čokoladni preliv:
- 3 kašike vode
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuvanje
- 80 g margarina ili maslaca
Maslac, šećer i žumance penasto umutite, dodajte omekšanu čokoladu i mrvice namočene u rum. Umešajte čvrst šne od belanaca i dodajte mlevene orahe.
Smesu stavite u kalup za srneća leđa, premazan maslacem i posut brašnom. Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C.
Priprema preliva:
vodu, šećer i čokoladu otopite na pari, lagano izmešajte i u vruću smesu postepeno umešajte maslac ili margarin isečena na listiće.
Toplu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Ostaviti da se prohladi kolač i servirati uz kuglu sladoleda ili šlag...
Originala recept:
https://www.coolinarika.com/recept/srneci-hrbat/
Коментари
Постави коментар