Srneća leđa

Srneća leđa...
Ukus čokolade,badema,ruma i vanile je divan.
Po mom mišljenju mogao bi odmah posle Zaher torte da se svrsta u najčuveniju bečku poslasticu. 
Ovo je malo jednostavnija varijanta,bez fila,ali po ukusu ne zaostaje za originalom.










      Sastojci:
  • 70 g margarina ili maslaca
  • 150 gr  šećera
  • jaja
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike prezli ili mlevenog keksa
  • 50 ml ruma,ako nećete rum zbog dece,moze sok od pomorandže
  • 150 gr badema ili oraha
  • Za čokoladni preliv:
  • 3 kašike vode
  •  2 kašike  šećera u prahu 
  • 100 g čokolade za kuvanje
  •  80 g margarina ili maslaca 


 Maslac, šećer i žumance penasto umutite, dodajte omekšanu čokoladu i mrvice namočene u rum. Umešajte čvrst šne od belanaca i dodajte mlevene orahe.
Smesu stavite u kalup za srneća leđa, premazan maslacem i posut brašnom. Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 185°C.


Priprema preliva:
vodu, šećer i čokoladu otopite na pari, lagano izmešajte i u vruću smesu postepeno umešajte maslac ili margarin isečena na listiće.
 Toplu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Ostaviti da se prohladi kolač i servirati uz kuglu sladoleda ili šlag...

Originala recept:
 https://www.coolinarika.com/recept/srneci-hrbat/

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice