Rum vanilice

Rum vanilice...
Malo drugačije vanilice,izuzetno lepe i ukusne,veoma jednostavne za pripremu,a ukus ruma,čokolade i vanile je divan...Recept je godinama bio izgubljen i zaboravljen, pronašla sam ga i sada će češće biti na mojoj trpezi...




Sastojci:

5 jaja,
2 šoljice šećera,(mera su manje šoljice za kafu)
2 šoljice ulja,
1 šoljica mleka,
2 šoljice brašna,
100 gr.mlevenih pečenih lešnika ili oraha
2 kaš.kakao praha,
1 prašak za pecivo.
Vanil šećer  
200 gr.šećera
aroma ruma
kašika nugat krema ili 100 gr.ćokolade



 




Umutiti 5 belanaca u čvrst šne,dodati šećer,nastaviti sa mućenjem pa dodati žumanca polagano ih umešati,odložiti mikser i sjediniti ih špatulom sa belancima.
Dodati ulje,mleko,lešnike,brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom.
Rernu uključiti na 180 stepeni,masu sipati u pleh dimenzija 30x20cm.,obložen pekarskim papirom i peći oko 20ak minuta.Proveravati čačkalicom da li je kora pečena.
 Pečenu koru izvaditi,malo prohladiti i modlicom vaditi vanilice,manjom ili većom kako želite.
Posle vadjenja kružića ostaće testo koje izmrvimo i odložimo.
Priprema nadeva:
U šerpicu staviti dve šoljice vode,200 gr. šećera da provri minut,nakon toga skloniti sa šporeta, dodati mrvice od kore,nekoliko kapi arome ruma,i izlomljenu šokoladu.Sve sjediniti i sa ovom smesom filovati  vanilice,ređati ih na plato.
Umutiti 200 gr.šlag krema sa kiselom vodom ili mlekom i sipati ga u dresir kesu i dekorisati vanilice.

Može se po želji na vrh staviti jagoda,višnja ili bilo sta od bobičastog voća ili preliti sa čokoladom...

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice