Rum kasato
Rum kasato...
Veoma jednostavna poslastica,za koju ne treba puno vremena,a spoj čokolade,ruma,vanile je divan...retko koga će ostaviti ravnodušnim već posle prvog zalogaja...
300g krompira
100g čokolade
100gmargarina ili maslaca
300g mlevenog keksa
200g prah šećera
Vanil šećer ili aroma vanile
1 kašika kakao praha
3 kašike ruma
1 kašika ulja
Za glazuru:
200g čokolade i tri kašike ulja
Priprema:
Priprema:
Skuvati krompir(ja sam stavila beli krompir), procediti, pa ga ispasirati i dok je još vruć dodati margarin ili maslac i izlomljenu čokoladu. Sve sastojke dobro izešati dok se otapaju i sjedine.
Potom dodati mleveni keks, zatim šećer u prahu,vanil šećer, kakao, rum i ulje.
Sve sjediniti u finu masu koju izručimo na papir za pečenje i formiramo ploču
debljine 1cm, dimenzija 24x40cm.
Ostaviti da se malo ohladi,
pa je iseći na pločice dimenzija 6x2cm.Veoma se lako seku,jer je masa mnogo fina.
Na pari istopiti čokoladu za glazuru i izmešati sa tri kašike ulja.
Svaku pločicu viljuškom umakati u glazuru, ocediti višak i ređati na papir za
pečenje.
Ostaviti da se čokolada stegne i na kraju nožem odstraniti viškove čokolade koja se
ocedila na papiru.
Коментари
Постави коментар