Rolnice sa mesom

Rolnice punjene mlevenim mesom..
Mogu biti sa bilo kojim filom,feta sirom i mnoštvom drugih filova...
Fine su,ukusne,mekane i sutradan...


Sastojci:

1 jaje,
1 belance
250 ml. mleka,
250 ml.jogurta
1 kockica kvasca,
1 kasika secera,
1,5 kasicica soli,
100 ml.ulja,
250gr.margarina,
1 kg.brasna za peciva i kolace
susam i umućen žumanac sa malo ulja za premazivanje rolnica.

Fil:

300 gr.mlevenog mesa
glavica crnog luka,
so i biber
malo ulja
U tiganj sa uljem dodati sitno isečen crni luk(ja stavljam crveni),pržiti par minuta, pa dodati mleveno meso.
Sve zajedno pržiti još 5-6 minuta,posoliti i pobiberiti i skloniti u stranu.

Ugrejati mleko,pa dodati kocku kvasca i kašiku šećera.
Ostaviti da uskisne nekih 10 ak minuta.Nakon toga dodati ulje, jogurt , jedno celo jaje i jedno belance i so.
Sve sastojke promešati i postepeno dodavati brašno,mesiti dok se ne dobije fino testo koje se ne lepi.
Ostaviti na toplom da naraste oko 1h. 
Kada naraste,razvući testo pravougaonog oblika,po njemu narendati jedan hladan margarin.
Uviti testo u rolat.
Razvuđi rolat pravougaonog oblika,debljine 0,5 cm.
Rezati pravougaonike dimenzija 8x14cm.,na užu stranu  svakog staviti kasičicu fila i umotati rolnicu.
Redjati u pleh,premazati umucenim žumancetom sa malo ulja i posuti susamom.
Ostaviti da narastu jos 15 min. i peci na temperaturi 180 stepeni oko 20 ak min.dok ne porumene i lepo narastu i izlistaju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice