Integralne kiflice
Integralne kiflice...
Ovo integralno pecivo postalo je sastavni deo moje trpeze,mogu se služiti kao doručak ili večera.
Moja preporuka je, da ujutru pojedete ovo pecivo i jogurt, unećete manje kalorija i bićete duže siti.
Recept:
Sastojci:
2 čaše integralnog brašna,(čaše su od 2 dcl)
3 čaše belog brašna,
2 jaja,
100 ml.ulja,
pola kocke svežeg kvasca
200 ml. toplog mleka,
100 ml. vode,
seme lana
susam
i kašika mlevenog lana,
kašika šećera,
kašičica soli.
200 gr.sitnog sira.
Malo brašna za oblikovanje testa .
Priprema:
U toplu vodu izmrviti kvasac,dodati kašiku šećera i kašiku brašna i ostaviti da nadođe.
Kada kvasac odradi svoje,dodati jedno jaje,ulje,toplo mleko,so,kašiku mlevenog lana i postepeno dodavati brašno. prvo integralno,zatim belo pšenično.
Sve dobro zamesiti i ostaviti da naraste oko sat vremena.
Za to vreme spremiti nadev tako što izmešamo 200 gr.sitnog sira i jedno belance,sve dobro sjedinimo.
Kad je testo naraslo, brašnom posuti radnu površinu,testo podeliti na dve lopte i razvući debljine 3- 5 mm. i iseći na 16 delova.
Na svaki deo staviti fil i saviti kiflicu.
Kiflice staviti u pleh obložen pekarskim papirom,premazati žumancetom umućenim sa malo ulja i posuti semenom lana i susamom.
Rernu uključiti na 200 stepeni i kiflice ostaviti da narastu do se rerna ne ugreje.
Peći nekih 15ak munuta ,dok fino porumene.
Od ove količine ispadne 32 kiflice. Ukusne su i mekane čak i kad odstoje,samo se prekriju streč folijom.
Mogu se služiti kao doručak ili večera..
Коментари
Постави коментар