Baguette od integralnog brašna



Baguette od integralnog brašna,

Domaći baget,zdrav i ukusan,idealan za doručak sa nekim namazom...

 

 








    Sastojci:

       400gr integralnog brašna 
       100gr brašna  
       1/2 kocke svežeg kvasca
       1kašičica šećera
       1kašičica soli
       4-5kasika maslinovog ulja 
       oko 400ml tople vode
       za posipanje 
       malo mleka 
       semenke ..susam,lan,suncokret...
 
 
 
Kvasac izmrviti i potopiti sa malo tople vode, sa šećerom i kašikom brašna,sačekati da uskisne pa dodati ulje,so i brašno ,pa postepeno dodavati toplu vodu,dok se ne dobije meko testo.
Testo prekriti krpom i ostaviti da naraste 30 minuta.
Nakon toga testo podeliti tri loptice ,oblikujte valjak,po radnoj površini pospite semenke pa uvaljajte valjak,prebacite u pleh obložen pekarskim papirom.
Rernu uključite na 200 stepeni i dok se rerna zagreje,testo ce još narasti(oko 15 minuta),nožem ili makazama zaseci  po površini bageta..
Peći bagete oko 10-15 min.dok blago porumene... 


Original recept   https://www.coolinarika.com/recept/baguette-od-integralnog-brasna/?meta_refresh=1

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice