Šam rolne

Šam rolne...
Jednostavna poslastica i jedna od omiljenih u mojoj porodici...

Recept:
Sastojci:

pakovanje lisnatog testa


 
Za početak odmrznite lisnato testo  na sobnoj temperaturi. 
Pobrašniti podlogu za rad, a zatim razvući prvo jednu  tablu, dimenzija 42 cm.x 25 cm.Seći trake širine 3 cm.tako da od jedne table bude 14 traka.Tako uraditi i sa drugom.Sa jednom trakicom obmotati kalup preklapajući testo.

Po želji premazati žumancetom,a mogh da ostanu bele i staviti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče na 200 °C. Pečene rolne skidati sa kalupa dok su još vruće.Posuti ih sećerom u prahu još u plehu.

Ohladiti ih i puniti filom:

Fil:umutiti 500 ml slatke pavlake (sa dodatkom šećera u prahu ako nije biljna pavlaka) i time puniti rolnice.


Po želji možete  polovini umućene slatke pavlake dodati par kašika euro krema ili bilo kog drugog nugat krema,a u drugu otopljenu belu čokoladu.
Jednostavna i divna poslastica...😊

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama