Posni lisnati djevreci
Lisnati đevreci...
Sastojci:
1 kasika secera,
1 kasicica soli,
500 ml, toplog mleka ili u posnoj varijanti topli čaj od kamilice ili nane
100 ml. ulja
1 kg.brasna tip 400
1 jaje umućeno za premazivanje
100 gr.susama
150.gr margarina dobro prohladjenog ili iz zamrzivaca
Potopiti
kvasac u mlako mleko,sa kasikom secera i malo brasna.Kada kvasac uskisne
,dodati ulje i brasno.Zamestit testo ostaviti da naraste 1-2 h.Kada
naraste razvuci testo u pravougaoni oblik.Narendati margarin,testo
preklopiti sa obe strane do pola,tako uraditi i sa gornje i donje
strane.pa polutke sastaviti,kao knjigu.
Naraslo testo podeliti na tri dela.
Jedan deo razvučemo u pravougaonik debljine 0,5 cm. i isečemo na pet horizontalnih traka.Svaku rasečemo po sredini ,ali ne do kraja ostaviti po par cm.do ivica.Premažemo umućenim jajetom (za posnu varijantu premažemo vodom) i pospemo sa dosta susama,celu traku,uvrćemo testo,sastavljamo krajeve,praveći đevrek.
Ređati u pleh obložen pek papirom .
Ostaviti 15 min.da odmori i peci na 200 stepeni 20ak minuta dok blago porumene.
Коментари
Постави коментар