Kalcone (Calzone)

Kalcona ili preklopljena pica,testo je isto kao kod pica peciva, nadev kao za picu samo što se preklapa i krajevi se savijaju ka unutra,fina je za dorucak ,ali i za veceru...Veoma zanimljivo pecivo,moze se puniti sa cime zelite i za razliku od pice ostaje duze topla..




Sastojci :

500 g brasna
1 casa vode
1 casa jogurta
20 g kvasca
1 kasicica sećera
1/2 solje ulja
1 kasicica soli

Fil:
200 g pavlake ili krem sira
šunka, kulen, slaninica,prsuta
200 gr.trapista
 Paradajz sos ili kecap
 masline,origano,bosiljak,krastavcici kiseli...
Za premaz:
1 žumance
1 kašika mleka
susam
U toplu vodu razmutiti kvasac i kasiku secera i ostaviti da uskisne 10 min.
Nakon toga u kvasac dodati jogurt,ulje,so i postepeno dodavati brasno,mesiti testo dok se ne dobije kompaktna smesa.
Testo ostaviti da narasta oko sat vremena.
Nakon toga od testa odvajati loptice.Od testa formirati  8 loptica.
Svaku lopticu razvuci na povrsini posutoj brasnom.

Rernu ukljuciti na 180 stepeni.
Napraviti fil dok se rerna zagreva.
Fil:
200 gr.pavlake ili krem sira...
200 gr. ukupno iseckane(slaninice,prsute,kulena...)
200 gr.izrendanog trapista ili iseckanog na sitne kockice
Paradajz sos ili kecap
Dodati origano,masline i bosiljak,po zelji kisele krastavcice. 
Na razvijenu kalconu stavite sve sastojke za fil. Preklopiti krugove, malo zavrnuti i pritisnuti rubove i uvrtati ka unutra.
Ređati u podmazan pleh ili na papir za pečenje i svaku kalconu ili blago na par mesta zarezati nožićem ili bocnuti viljuškom.
 Svaku kalconu premazemo zumancetom razmucenim sa  kasikom  maslinovog ulja ili samo maslinovim uljem,pospemo sa malo bosiljka i origana,ostaviti da narastaju 10 ak min.i peci oko 20 min.na 200 stepeni.
Prijatno uz ovo divno pecivo...

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama