Čokolani rolat

Čokoladni rolat....

Ova divna poslastica,nalik rolatu sa kesten pireom,toliko je ukusna,da nikada ne biste ni pretpostavili da je glavni sastojak krompir.Veoma sje jednostavna poslastica,brzo se napravi,a ukus je neponovljiv,ove divne arome mu daju na čari...
Inspiraciju sam pronasla u emisiji praktična žena kod nase divne Nataše...


Recept:
Sastojci su za pola mere:
1/2 kg krompira po mogućstvu belog,
125 gr.margarina,
250 gr.mlevenog keksa,
125,gr.šećera u prahu,
100 gr.blendiranih oraha,da budu malo krupnije mleveni,
aroma vanile,
2 kašike kakao praha,
korica limuna,
par kapi arome ruma.



Skuvati beli krompir i ispasirati ,u vruće dodati margarin i sjediniti.
Dodati i ostale sastojke i sve dobro sjediniti.
Masu podeliti na dva dela,u jedan dodati dve kašike kako praha.
Na papir za pečenje rastanjiti tamni deo mase i staviti u stranu.Na dugi pek papir rastanjiti svetliji deo pa ga polako naneti na tamni deo,počev od donje ivice ka vrhu.
Saviti rolat i preko naneti glazuru od čololade i posuti seckanim orasima.
Ja sam svetliji deo napravila u obliku valjka dužine tamnijeg dela,dobro ga urolala.Stavila po ivici tamnog dela rolata i polako sa pek papirom savila.
100 gr.čokolade rastopiti na pari sa tri kašike ulja i preliti preko rolata.Može se po želji dekorisati seckanim orasima.
Ostaviti da se stegne par sati u frižideru i seći.
Ukus je neponovljiv...

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Rozen torta sa malinama

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta