Kinder rolat



 Kinder rolat sa mekanom čokoladnom korom i bogatim kremom od slatke pavlake i čokolade,jednostavna poslastica koja će vas zasladiti ,a ujedno i osvežiti.




Sastojci:

 Korica:

5 jaja
5 kas.šećera
3 kas.kakao praha
3 kas.brašna
2 kas. vode
3-4 kapi arome ruma
Kašicica praška za pecivo

Beli fil:

100 gr.krem sira(ja sam stavila  ABC krem sir,a može bilo koji)
100 gr.bele mlečne čokolade 
100 ml.slatke pavlake

Čokoladni fil:

200ml.slatke pavlake
200 gr.čokolade za kuvanje

Za koricu umutiti 5 belanaca,sa 5 kašika šećera,mutiti dok se šećer ne otopi dobije gust šam,dodati žumanca,dve kašike vode,kakao prah,kašičicu praška za pecivo,brašno i 3-4 kapi arome ruma.
Sve polako sjediniti špatulom.
Uključiti rernu na 180 stepeni.




Na pleh od rerne,staviti pek papir i premazati ga puterom da se ne bi lepila korica.Sipati smesu i peći nekih 12 min.na 180 stepeni.Proveravati ipak čačkalicom da li je pečena korica,meni je bila gotova posle 12 min.

Izvaditi i zajedno sa papirom staviti na krpu i uviti rolat.
Nije potrebno vlažiti krpu,samo polagano zarolati.
Dok se korica hladi umutiti filove:

 Beli fil;
Umutiti slatku pavlaku,dodati otopljenu i malo prohladjenu belu čokoladu i krem sir i sve izmesati.
Čokoladni fil:
Ugrejati slatku pavlaku do ključanja,dodati izlomljenu čokoladu,ostaviti da stoji 5 minuta pa izmešati da se sve sjedini.
Ganache krem ostaviti na sobnoj temperaturi pola sata ,pa zatim staviti u frižider dok se dobro stegne,negde oko 2h.
Hladan krem umutiti mikserom.
Odviti rolat skinuti papir i ostaviti ga na istom dok premažemo koricu filom.
Premazati prvo čokoladnim filom,odvojiti tri kašike fila za ukrašavanje...
 Po tamnom filu premazati beli  fil i  lagano uvijati u rolat.
Savijen rolat premazati ostatkom tamnog fila i dekorisati ga po želji.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Rozen torta sa malinama

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta