Čokoladni kuglof
Čokoladni kuglof,poslastica koju kada napravim za razliku od drugih kolača,tako lepo stoji na tacni,ovako u celini, dekorisan i parčići se lepo seku,pa uz neki čaj ili kafu uzivati u ukusu...
Sastojci:
125 gr.margarina
2 jaja
Čaša od 2,5 dcl. šećera
100 ml.mleka
50 gr.brusnica
50 gr.seckanih badema ili pečenih lešnika
50 gr.seckane čokolade
2 kašike kakao praha
Aroma ruma
50 gr.brusnica
50 gr.seckanih badema ili pečenih lešnika
50 gr.seckane čokolade
2 kašike kakao praha
Aroma ruma
vanil šećer
kašičica cimeta
Narendana korica od pola pomorandže
Časa od 2.5 dcl brašna
Časa od 2.5 dcl brašna
1/2 praška za pecivo
glazura:
100 g čokolade i 3 kašike ulja
Umutiti margarin sa šećerom,dodati jaja, pa sve zajedno
mikserom dobro umutiti. Dodati mleko i brašno u koje ste prethodno umešali
prašak za pecivo i kakao i sve mutiti mikserom . Na kraju u smesu za kuglof dodati aromu ruma i cimet i opet sve mikserom
sjediniti.
Čokoladu iseckati na kockice,pa zajedno sa brusnicom i seckanim bademima i narendanom koricom od pomorandže, dodati u smesu.
Modlu za kuglof zagrejati,premazati dobro puterom ili uljem,posuti prezlama ili brašnom,da dobro bude sve prekriveno i centralni deo modle,višak prezli otresti lagano.
Ukljuciti rernu na 180 stepeni.
Smesu izliti u modlu silikonsku ili koju imate i poravnjati.
Staviti da se peče u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 450 minuta.
Proveravati čačkalicom da li je pečeno.
Pečen kuglof izvaditi da se ohladi i prevrnuti ga na tacnu.
Na pari otopiti čokoladu ,dodati ulje i preliti kuglof.
Dekorisati po želji.
Služiti uz kafu,mleko ili čaj...
Коментари
Постави коментар