Krofne



Krofne punjene kremom


Savrseno ukusne,mekane,vazdušaste meni omiljene ,krofne.Priprema ove poslastice ne zahteva previše vremena, a obradovaće ne samo decu,vec i citavu porodicu.

Sastojci:

3 zumanca,
1/2 l mleka,
100 gr.margarina ili maslaca,
izrendana korica i sok od limuna,
600 do 650 gr.brasna
jedna kockica kvasca,
tri kasike secera,
prstohvat soli
Pola kasicice rakije


U toplo mleko staviti kvasac i secer i ostaviti da uskisne 10-15ak minuta.
Kada naraste kvasac dodati zumanca,otopljen margarin,prstohvat soli i sok i izrendanu koricu od limuna,pola kasicice rakije.Sve izmesati i postepeno dodavati brasno,sami ce te proceniti koliko treba ,dok se ne dobije fino,testo koje se ne lepi.
Zamesiti testo i ostaviti da naraste oko 45 min.
Kada je testo naraslo,razvuci debljine 1cm.vaditi modlom krofne i ostaviti jos 10min.da narastaju.
Nakon toga prziti krofne tako sto onaj deo sto je bio na vrhu sada okrecemo na dole i przimo u dubokom ulju u siroj i plicoj serpi,da bi mogle same da se okrecu.
Przene ostaviti da se ohlade,pa uzeti spric i puniti ih sa strane,tako sto ih prvo probusimo drskom od varjacice,pa tek vrhom od sprica punimo euro kremom ili dzemom.
Posuti ih secerom u prahu i sluziti.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem