Kruščice
🍐🍐🍐Kruščice,
slatki,mirisni kolačići koje svi volimo jesti,ali ne tako često praviti,zahtevaju puno vremena,ali je zato užitak nemerljiv.
slatki,mirisni kolačići koje svi volimo jesti,ali ne tako često praviti,zahtevaju puno vremena,ali je zato užitak nemerljiv.
Recept:
Umutiti 300 gr.masti,15 kas.šecćera,4 cela jaja,4 kaš.hladnog mleka,1 pr.za pecivo,pomešati sa 4 kaš.brašna.
Sve sastojke dobro izmešati i ostaviti da stoji 1 sat.Dodati brašno po potrebi,da bi se dobilo ne baš čvrsto testo,masno je i lako se oblikuju breskvice ili krusčice.
Oblikovati kruščice i redjati u pleh.Peći na 180 stepeni 10 ak minuta,tek da blago porumene.
Pečene izdubiti onu stranu do pleha.Mrvice isitniti rukom i dodati vrućeg mleka tek toliko da se popare.
U vrelo mleko dodati nekoliko kapi ekstrta od kruške.Ušpinovati 8 kaš.šećera i dve šolje vode,dodati 100 gr.čokolade i mrvice i sve zajedno izmešati i puniti kruščice.
Spajati ih i umakati u boju.Boja se dobija tako što u jednu manju činiju naspemo 3 šolje mleka i ekstrat od kruške i u drugu isto tako samo ekstrat od jagode.
Spojene kruščice umakati pola u krušku ,pola u jagodu i valjati u kristal šećcer.Ostaviti da se suše i omekšaju.
Najbolje sutradan služiti.
Umutiti 300 gr.masti,15 kas.šecćera,4 cela jaja,4 kaš.hladnog mleka,1 pr.za pecivo,pomešati sa 4 kaš.brašna.
Sve sastojke dobro izmešati i ostaviti da stoji 1 sat.Dodati brašno po potrebi,da bi se dobilo ne baš čvrsto testo,masno je i lako se oblikuju breskvice ili krusčice.
Oblikovati kruščice i redjati u pleh.Peći na 180 stepeni 10 ak minuta,tek da blago porumene.
Pečene izdubiti onu stranu do pleha.Mrvice isitniti rukom i dodati vrućeg mleka tek toliko da se popare.
U vrelo mleko dodati nekoliko kapi ekstrta od kruške.Ušpinovati 8 kaš.šećera i dve šolje vode,dodati 100 gr.čokolade i mrvice i sve zajedno izmešati i puniti kruščice.
Spajati ih i umakati u boju.Boja se dobija tako što u jednu manju činiju naspemo 3 šolje mleka i ekstrat od kruške i u drugu isto tako samo ekstrat od jagode.
Spojene kruščice umakati pola u krušku ,pola u jagodu i valjati u kristal šećcer.Ostaviti da se suše i omekšaju.
Najbolje sutradan služiti.
Коментари
Постави коментар