Kroasani
Ovi kroasani,lisnati,meki i vazdusasti,jednako su idealni kako za dorucak,tako i za veceru..😊
Sastojci:
3 jaja
Sastojci:
3 jaja
3 soljice ulja
1/2 l mleka
Kasicica soli
Kasika secera
Kockica kvasca
Malo vode za kvasac
250 gr.hladnog margarina
1 zumanac i malo mleka za premazivanje.
Brasna oko 1,5 kg.
Potopiti
kvasac u mlaku vodu,sa kasikom secera i malo brasna.Kada kvasac uskisne
,dodati jaja,mleko,ulje,so. Brasno dodavati postepeno,potebno je oko1,3kg do 1.5kg brasna tip 400,videcete kada je dovoljno dok mesite testo,dok postane meko i vazdusato. Mesiti testo oko 5 min.
Zameseno testo ostaviti da naraste 1-2 h.Kada
naraste razvuci testo u pravougaoni oblik.Narendati margarin,testo
preklopiti sa obe strane do pola,tako uraditi i sa gornje i donje
strane.pa polutke sastaviti,razvuci u krug debljine 5mm.Iseci na 32
dela.Puniti sirom,mogu i prazne, jer su
ukusne.Po vrhu premazati umucenim zumancetom sa kasikom mleka.
Ostaviti 15 min.da odmori i peci na 200 stepeni 20ak minuta dok blago porumene.
Коментари
Постави коментар