Slane kiflice

Recept za ove slane kiflice je iz jedne od nasih najboljih poslasticarnica, dobila sam ga od prijateljice i do sada sam ga cuvala Necu ih nazvati po toj radnji, jer nikada ne mogu biti kao njihove, ali sam se potrudila i oduseljeni smo ukusom...
Recept:
500 ml.mleka
1 koc.svezeg kvasca
100 ml.ulja
3 jaja
100 gr.secera
1 1/2 kasicica soli
1 kg.brasna finog za peciva.
Za pocetak zagrejati mleko i dodati secer i izmrviti kvasac. Ostaviti da stoji 15 min.
Za to vreme razdvojiti belanca od zumanaca i umutiti ih u cvrst sneg kao za tortu. Dodati zumanca, ulje, so, i mleko sa kvascem i secerom.Sve to zamesiti sa 1 kg.finog brasna. Mesiti dugo oko 5 min, dok testo prestane da se lepi za ruke i postepeno dodavati brasno.
Ostaviti na toplom da uskisne 30 min.
Odvojiti loptice oko 16 kom, i rasklagijati ih jajastog oblika. Savijati valjcice, oblikovati kiflice i redjati u pleh oblozen pek papirom.
Premazati zumancetom razmucenim sa malo mleka i ostaviti da narastu 15 min.
Peci 20 ak min na 200
stepeni.
Kiflice se mogu puniti bilo kojom smesom, a mogu se kasnije koristiti za sendvice.
Meke su i divne....

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama