Krostata sa jabukama

Krostata(Crostata)italijanski tart ili pita,kombinacija tankog prhkog testa i voca ili nekog krema.Ovo je recept za jednu klasicnu krostatu sa jabukama,sezona je jabuka,inace moze se staviti bilo koje voce.
 
Sastojci:
 
2 jaja
150 gr.secera
250 gr.putera ili margarina
1 pr.za pecivo
1 vanil secer
400 gr.brasna
 
Fil:

1.5 kg. jabuka
10 kas.secera
cimet
jedna solja oraha,po zelji i ne moraju
muskatni orascic
50 gr.putera
Secer u prahu za posipanje

Puter hladan izrendati dodati jaja,secer,prasak za pecivo,vanil secer i sve  zamesiti sa brasnom da se dobije prhko testo.Ako treba dodati jos brasna,meni je bilo dovoljno 400 gr.finog brasna.1/3 testa odvojiti za sare,ostalo razvuci okrugo oblik,obloziti modlu za pitu dimenzija 30 cm,staviti u frizider dok se ne skuva fil.
Oljustiti i izrendati 1.5 kg.jabuka,tako izrendane  staviti u serpu sa otopljenim puterom,dodati secer i na slabijoj temperaturi kuvati 10 ak.minuta.Skinuti i malo prohladiti pa dodati cimet, orahe,muskatni orascic i  izmesati.
Fil je spreman.
Rernu ukljuciti sa ventilacijom na 180 stepeni.
Izvaditi testo iz frizidera izbockati viljuskom,preko rasporediti fil od jabuka.
Zatim 1/3 testa razvuci i vaditi razne oblike modlicama,kako kome odgovara.
Peci na 180 stepeni oko 30 min.
Pecenu posuti prah secerom.
 
 
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama