Čoko krem strudla

Čokoladna krem štrudla,divna poslastica,kojom će svi biti oduševljeni,ne samo ljubitelji čokolade,izdašna,veoma jednostavna,a ukus je poseban.Može biti i u vanil krem varijanti,jer sam takvu i pronašla na blogu jekinin kapric.


Sastojci:



500 gr.kora za pitu
3 veća jajeta
1 šolja jogurta
1 šolja ulja
5 kaš.šećera
Vanil šećer
Prašak za pecivo
1/2 šolje griza

Fil:

1l mleka
3 pudinga od čokolade
9 kašika šećera
100 gr.čokolade
šećer u prahu za posipanje
Prvo skuvati cokoladni fil.
Od litra mleka oduzeti jednu čašu ,a ostatak staviti da provri i dodati šećer.





Razmutiti tri pudinga sa čašom mleka ,koje smo odvojili od litra i dodati u vrelo mleko.Skuvati fil i dok se još kuva dodati  čokoladu da se otopi.Skuvan fil ostaviti da se hladi,prekriti ga prijanjajućom folijom da se ne bi uhvatila korica o vrhu.
Za drugi fil ,odvojiti belanca od žumanaca,penasto umutiti belanca dodati šećer,pa postepeno dodavati žumanca jedno po jedno,jogurt,ulje,griz,prašak za pecivo i vanil šećer.
Kore izbrojati koliko ih ima u pakovanu,potrebno je 16 kora,4 rolata po 4 kore.Staviti jednu koru po kojoj se premažu 3 kašike fila,tako na još dve ,a na četvrtu po samoj ivici rasorediti čokoladni fil,negde oko četiri kašike.
Tako uraditi i sa preostala tri rolata.
Rernu uključiti na 180 stepeni.
Štrudlu peći oko 30 minuta.
Ostaviti je da se hladi i najbolje sutradan seći posuti prah šećerom i služiti.

Original recept: http://jekinkapric.blogspot.com/2017/11/vanil-krem-strudla.html

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem

Gabon torta

Rozen torta sa malinama