Slana gnezda sa sirom i sunkom
Slana gnezda sa sirom
Slano pecivo koje malo podseca na lisnato, punjeno nadevom od sira,u mom slucaju,inace po originalnom receptu je sunka i sir.
Gnezda su najbolja dok su topla, ali su ukusna i naredni dan.
Sastojci:
za testo:
1/2 l mleka
1 kocka kvasca
1 kas.secera
1 kasicica soli,
250 gr.margarina
3 jaja,
1 kg.brasna za peciva i kolace
Nadev:
250 gr.sitnog sira
1 jaje
2 kas pavlake
(150gr.rendane sunke)
biber,
origano po zelji
Za premazivanje 1 jaje
Margarin rastopiti i prohladiti.
U mlako mleko staviti kvasac,secer i 3 kas.brasna i ostaviti 10 min.
Posebno umutiti jaja,dodati prohladjeni margarin, so i na kraju uskisao kvasac.
Sve dobro izmesati,dodavati brasno postepeno,,zamesiti mekano testo i ostaviti na toplom 30min.
Za to vreme pripremiti nadev, tako sto ce te izmesati sve sastojke.
Na radnu povrsinu posuti brasno pa spustite testo i razvucite debljine 1 cm.,modlom vadite pogacice i redjajte ih u pleh na pek papir.Svaku pogacicu premazite sa umucenim jajetom pa na nju staviti po dva prstena od istog testa,a prstene pravite tako sto modlom vadite vece pogacice ,a sredinu izvadite manjom modlom(za vanilice).
Svaki prsten pre stavljanja premazite sa umucenim jajetom,da se ne bi lepili jedni za druge.
Vrhove gnezda posuti susamom,pa tek tada puniti nadevom.
Testo koje ostaje se premesi i ponovi se isti postupak na ostatak,
Rernu ugrejte na 200 stepeni i pecite oko 20 min.
Коментари
Постави коментар