Punjene kajzerice
Punjene kajzerice
Ukusno i mekano pecivo,punjeno mlevenim mesom i trapistom,prilično je zasitno pa nećete pogrešiti ako ih, osim za predjelo, uzmete u obzir i kao ideju za glavno jelo uz neku salatu,pavlaku...
Ukusno i mekano pecivo,punjeno mlevenim mesom i trapistom,prilično je zasitno pa nećete pogrešiti ako ih, osim za predjelo, uzmete u obzir i kao ideju za glavno jelo uz neku salatu,pavlaku...
Sastojci:
250 ml. mleka,
250 ml. vode,
1 kockica kvasca
1 kašičica soli,
1 kašika šecćera,
200 ml.ulja,
750 gr.brašna(koristila sam brašno za peciva,zavisi od vrste,možda bude trebalo još malo,videćete i sami kada budete zamesili testo.)
1žumanac i malo mleka
fil:
250 gr.mlevenog mesa
glavica crnog luka
200 gr.trapista
malo ulja
so i biber
Fil:
Zagrejati ulje,dodati sitno seckan crni luk,pržiti ga dok ne bude onako staklast,dodati mleveno meso,pa nastaviti sa prženjem.Kad je meso prženo nakon 15 min. dodati so i biber i ostaviti da se ohladi.U hladno narendati trapist i sve izmešati.
Testo:
fil:
250 gr.mlevenog mesa
glavica crnog luka
200 gr.trapista
malo ulja
so i biber
Fil:
Zagrejati ulje,dodati sitno seckan crni luk,pržiti ga dok ne bude onako staklast,dodati mleveno meso,pa nastaviti sa prženjem.Kad je meso prženo nakon 15 min. dodati so i biber i ostaviti da se ohladi.U hladno narendati trapist i sve izmešati.
Testo:
Zagrejati mleko i ulje,taman toliko da moze se staviti svezi kvasac da nadodje.Dodati kašku šećera.
Kada kvasac nadođe dodati brašno i so.
Zamesiti testo i ostaviti da naraste.
Kada
je testo odradilo svoje odvajati loptice veličine mandarine,dlanom rastanjiti u krug i na sredinu staviti jednu kašiku fila.U okrugli pleh redjati kajzerice u krug ili četvrtasti pa napraviti razmak između, jer će da narastu.
Kajzerice premazati sa umućenim žumancetom sa malo mleka i po želji posuti susamom i krupnom soli.
Ostaviti da narastaju oko 20 min.,pa ih onda peći na temperaturi od 180 stepeni oko 30ak minuta, odnosno dok fino porumene.
Prijatno....
Prijatno....
Коментари
Постави коментар