Pita sa jabukama
Pita sa jabukama
Divan jesenji dezert,spoj prhkog testa i sočnog fila od jabuka.
Sastojci:
2 jaja
150 gr.šećera
250 gr.putera ili margarina
1 pr.za pecivo
1 vanil šećer
400 gr.brašna
Fil:
1.5 kg. jabuka
10 kas.šećera
cimet
jedna šolja oraha,po želji i ne moraju
muskatni orasčić
150 gr.šećera
250 gr.putera ili margarina
1 pr.za pecivo
1 vanil šećer
400 gr.brašna
Fil:
1.5 kg. jabuka
10 kas.šećera
cimet
jedna šolja oraha,po želji i ne moraju
muskatni orasčić
50 gr.putera
Šećer u prahu za posipanje
Šećer u prahu za posipanje
Oljuštiti i izrendati 1.5 kg.jabuka,tako izrendane staviti u šerpu sa otopljenim puterom,dodati šećer i na slabijoj temperaturi kuvati 10 ak.minuta.Skinuti i malo prohladiti pa dodati cimet, orahe,muskatni oraščić i izmešati.
Fil je spreman.
Rernu uključiti sa ventilacijom na 180 stepeni.
Izvaditi testo iz frižidera izbockati viljuškom,preko rasporediti fil od jabuka.
Izvaditi testo iz frižidera izbockati viljuškom,preko rasporediti fil od jabuka.
Zatim 1/3 testa razvući kružno u obliku modle pa rezati trake za ukrašavanje pite.
Po filu poredjat trakice od testa.Mogu se vaditi i razni oblici modlicama,kako kome odgovara,ovako vise liči na američke pite.Peci na 180 stepeni oko 30 min.
Pečenu posuti prah šečerom.
Коментари
Постави коментар