Pita sa jabukama

Pita sa jabukama


Divan jesenji dezert,spoj prhkog testa i sočnog fila od jabuka.

Sastojci:


2 jaja
150 gr.šećera
250 gr.putera ili margarina
1 pr.za pecivo
1 vanil šećer
400 gr.brašna

Fil:
1.5 kg. jabuka
10 kas.šećera
cimet
jedna šolja oraha,po želji i ne moraju
muskatni orasčić
50 gr.putera

Šećer u prahu za posipanje
 
 
 
Puter hladan izrendati dodati jaja,šećer,prašak za pecivo,vanil šećer i sve zamesiti sa brašnom da se dobije prhko testo.Ako treba dodati jos brašna,meni je bilo dovoljno 400 gr.finog brašna.1/3 testa odvojiti za šare,ostalo razvući okrugao oblik,obložiti modlu za pitu dimenzija 30 cm,staviti u frižider dok se ne skuva fil.
Oljuštiti i izrendati 1.5 kg.jabuka,tako izrendane  staviti u šerpu sa otopljenim puterom,dodati šećer i na slabijoj temperaturi kuvati 10 ak.minuta.Skinuti i malo prohladiti pa dodati cimet, orahe,muskatni oraščić i  izmešati.
Fil je spreman.
Rernu uključiti sa ventilacijom na 180 stepeni.
Izvaditi testo iz frižidera izbockati viljuškom,preko rasporediti fil od jabuka.

Zatim 1/3 testa razvući kružno u obliku modle pa rezati trake za ukrašavanje pite.
Po filu poredjat trakice od testa.Mogu se vaditi i razni oblici modlicama,kako kome odgovara,ovako vise liči na američke pite.Peci na 180 stepeni oko 30 min.
Pečenu posuti prah šečerom.
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice