Krekeri od heljde

Hrskavi krekeri od heljdinog brašna,ukusne i zdrave grickalice...
 
 
 
 
Sastojci:

200 gr.heljdinog brašna
200 gr.integralnog brašna
200 ml. kisele vode
100ml.maslinovog ulja
1/2 praška za pecivo
Kašičica soli
3 kašike semena golice
3 kašike susama
3 kašike semena mlevenog lana
2 kašike kima.
 
 
Priprema:

Sve suve sastojke izmešsati,pa im dodati kiselu vodu i ulje.Zamesiti testo ako bude potrebno dodavati integralnig brašna da bi se dobila kompaktna masa.
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Na pek papiru razvući testo veličcine  četvrtastog pleha od rerne.Prethodno izmeriti veličinu pleha da bi se testo tačno razvuklo,ukoliko imate valjčić za testo može se smesa utapkati u plehu i razvući valjkom.
Razvučenu smesu preneti u pleh i iseći rebrastim nožzem (nož za secenje trapista i krastavca) na štapiće,veličine po želji.
Meni su bila tri reda krekera.
Peći na temperaturi od 180 stepeni oko 10ak min.
Veoma ukusna grickalica,uz to i zdrava.
 
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Štangle sa suvim voćem