Krekeri od heljde
Hrskavi krekeri od heljdinog brašna,ukusne i zdrave grickalice...
Sastojci:
200 gr.heljdinog brašna
200 gr.integralnog brašna
200 ml. kisele vode
100ml.maslinovog ulja
1/2 praška za pecivo
Kašičica soli
3 kašike semena golice
3 kašike susama
3 kašike semena mlevenog lana
2 kašike kima.
Priprema:
Sve suve sastojke izmešsati,pa im dodati kiselu vodu i ulje.Zamesiti testo ako bude potrebno dodavati integralnig brašna da bi se dobila kompaktna masa.
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Na pek papiru razvući testo veličcine četvrtastog pleha od rerne.Prethodno izmeriti veličinu pleha da bi se testo tačno razvuklo,ukoliko imate valjčić za testo može se smesa utapkati u plehu i razvući valjkom.
Razvučenu smesu preneti u pleh i iseći rebrastim nožzem (nož za secenje trapista i krastavca) na štapiće,veličine po želji.
Meni su bila tri reda krekera.
Peći na temperaturi od 180 stepeni oko 10ak min.
Veoma ukusna grickalica,uz to i zdrava.
Peći na temperaturi od 180 stepeni oko 10ak min.
Veoma ukusna grickalica,uz to i zdrava.
Коментари
Постави коментар