Čoko pita
Veliki sam ljubitelj kolaca od prhkog testa,jos cokoladni fil sa dodatkom arome ruma...divan,jednostavan kolac uz nedeljni rucak.
Sastojci:
2 jaja
150 gr.secera
250 gr.putera ili margarina
1 pr.za pecivo
1 vanil secer
400 gr.brasna
Fil:
7 kas.secera
Rum
500 ml.mleka
2 pudinga od cokolade
100 gr.cokolade
80 gr.margarina
Sastojci:
2 jaja
150 gr.secera
250 gr.putera ili margarina
1 pr.za pecivo
1 vanil secer
400 gr.brasna
Fil:
7 kas.secera
Rum
500 ml.mleka
2 pudinga od cokolade
100 gr.cokolade
80 gr.margarina
Testo:
Puter hladan izrendati dodati jaja,secer,prasak za pecivo,vanil secer i sve zamesiti sa brasnom da se dobije prhko testo.Ako treba dodati jos brasna,meni je bilo dovoljno 400 gr.finog brasna.1/3 testa odvojiti da se narenda po vrhu kolaca,ostaviti ga u zamrzivac,ostalo razvuci na pek papiru velicine 30×20cm,staviti u frizider dok se ne skuva fil.
Puter hladan izrendati dodati jaja,secer,prasak za pecivo,vanil secer i sve zamesiti sa brasnom da se dobije prhko testo.Ako treba dodati jos brasna,meni je bilo dovoljno 400 gr.finog brasna.1/3 testa odvojiti da se narenda po vrhu kolaca,ostaviti ga u zamrzivac,ostalo razvuci na pek papiru velicine 30×20cm,staviti u frizider dok se ne skuva fil.
Fil:
400 ml.mleka staviti da provri,dodati 7 kas.seceraDva pudinga od cokolade razmutiti sa 100ml.mleka i nasuti u provrelo mleko.Mesati dok se ne zgusne fil,pa dodati 80gr.margarina,100 gr.cokolade i 3 -4 kapi ruma,sve dobro sjediniti spatulom.
Izvaditi testo iz frizidera,po njemu rasporediti fil.Trecinu testa izvaditi iz zamrzivaca,pa narendati preko fila.
Rernu ukljuciti na 180 stepeni i peci oko 30 min.
Uzivajte u ovoj divnoj poslastici...
Коментари
Постави коментар