Cokoladna fantazija torta

Cokolada,cokolada,ganache krem...fantazija.
Jedan jednostavan recept za finu,socnu i ukusnu cokoladnu tortu.

Sastojci:
Kora:
8 jaja
8 kas.secera
4 kas.brasna
4 kas.kakao praha
1/2 pr.za pecivo
Odvojiti belanca od zumanaca,penasto ih umutiti,dodati secer i mutiti dok se ne istopi i ne dobije gust sam,dodati zumanca i spatulicom mestati,postepeno dodavati kakao i brasno sa praskom za pecivo.Ukljuciti rernu na 180 stepeni,na okruglu modlu za tortu promera 30 cm.po dnu staviti pek papir ili namazati puterom i posuti brasnom,sipati smesu celu odjednom ili peci od dva puta,ako se peku dve korice od 4 jaja,vreme pecenja je krace, ovako ako je smesa cela pece se nekih 30 do 40 min na 180 stepeni,proveravati cackalicom da li je testo peceno,a peceno je kada se blago odvala od kalupa.
Izvaditi koricu,ohladiti je,preseci na pola i svaku polivinu naprskati sa 150 ml mleka koje smo zagrejali sa malo ruma.Koliko ce te ruma staviti zavisi od ukusa,ja sam stavila jednu kasicicu.
Fil:
Ganache krem
500 ml.slatke pavlake
500 gr.cokolade
150 gr.putera ili margarina
Staviti 500 ml.slatke pavlake da se zagreva,u to dodati naseckam puter i uzlomljenu cokoladu 400 gr..Zagrevati do kljucanja,skinuti i ohladiti na sobnoj temperaturi.
U kalup za tortu staviti koricu pa preliti jednom polovinom ohladjenog krema,staviti drugu koricu pa preostali deo krema.Tortu staviti u frizider nekoliko sati najbolje preko noci.
Sutradan staviti glazuru od 100 gr.cokolade,25 gr.putera i 2 kas.ulja.
Po vrhu moze dekoracija kako zelite,moze voce ili naribana cokolada...
Uzivajte u ovoj fantaziji.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice