Tart sa ribizlama



 Vec sam nagovestila u prethodnim postovima da je tart poslastica koje je inspirisana sezonom,leti je najcesci sa bobicastim vocem,ali sam bila skepticna po pitanju ribizli i mogu vam reci da sam i sama iznenadjena ukusom,kiselkast,ne mnogo sladak,pravi letnji,osvezavajuci.





Tart sa ribizlama

Sastojci:
1 jaje
150 gr.secera
200 gr.maslaca ili margarina
Vanil secer
prstohvat soli
Pola kesice praska za pecivo
4 kasike hladne vode
350 gr. Belog brasna
Krem od ribizli:
600gr.ribizli
5 kasika prah secera
1 puding od vanile


Priprema:


U činiju staviti  brašno, jaje,  maslac iseckan na listiće,secer,pola kesice praska za pecivo I prstohvat soli I jedan vanillin secer,vodu zamesiti testo što brže i što manje ga dodirujući, da se ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja. Rastanjiti ga na veličinu desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru na najmanje sat vremena ili zamesiti uvece pa ostaviti preko noci.
Testo izvaditi iz frizidera,odvojiti jednu lopticu,da bi nju kasnije razvukli i vadili modlom oblike.

Razvuci testo oklagijom na pek papiru I tako ga preneti u pleh za tart,malo vece od modle,napraviti rub testa uz stranice kalupa da fil ne bi iscureo.Testo izbockati viljuskom ,prethodno ukljuciti rernu  na 180 stepenic,rasporediti fil od ribizli.Od preostalog testa koje smo odvojili modlom izvaditi oblike,zvezdice,poredjati po  filu i peci  30-ak  minuta,dok lepo  porumeni.Moze se desiti da fil malo cvrci,kao dzem, ali tako bi trebalo.

Fil od ribizli:
600 gr.ribizli izmesati sa 5 kasika secera u prahu i kesicu pudinga od vanile.Dobro izmesati da bi se razbile grudvice,preliti preko tarta.
Seci i sluziti dobro ohladjen tart.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice