Švarcvald kolač

Savršen čokoladni kolač sa višnjama...čokolada,čokolada,nikada je dosta,pa višnje i slatka pavlaka,dobitna kombinacija...


Sastojci:


 
180 gr. omekšalog putera ili margarina
100 gr.šećera
4 jaja
Prstohvat soli
2 kašike skuvane nes kafe
50 gr.kako praha ili čokolade u prahu
100 gr.brašna
Pola praška za pecivo
400 gr.višanja
200 gr.čokolade
100 ml.slatke pavlake

Umutiti 4 belanca, šečerom,prstohvat soli,žumanca umutiti posebno sa puterom,dodati brašno prosejano sa kakao prahom i praškom za pecivo.Sve sastaviti sa umućenim belancima,dodati dve kašike skuvane nes kafe,polako špatulom promešati da se izjednači masa.
Uključiti rernu na 180 stepeni,sipati smesu u pleh na koji smo stavili pek papir i peci 10 ak min.Kada se blago uhvati korica izvaditi kolač iz rerne i po njemu poređati višnje.
 Vratiti u rernu na još nekih 20 min.pečenja.
Kada je pečen kolač prohladiti ga malo,a za to vreme napraviti ganache krem.
Zagrejati slatku pavlaku do vrenja,dodati izlomljenu čokoladu i ostaviti 5 min tako da se  otopi pa tek tada promešati i preliti krem preko kolača.
Ostaviti da se stegne na sobnoj temperaturi nekih 30 min.pa dekorisati umucenom skatkom pavlakom i višnjama.
Moze i bez dekoracije kolač je divan,sočan. ..
.


Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim vocem

Starinske štangle sa džemom i orasima