Cokoladni rolat sa borovnicama

Cokoladni rolat sa borovnicama

Sastojci:
Kora:
7belanaca
7 kasika secera
Vanil secer
4 kasike tople vode
7 zumanaca 
7 kas.brasna
kasika praska za pecivo
3 pune kasike kakaa

Voce po zelji
Borovnice oko 200 grama.

preliv za natapanje korice:
6-7 kasika skuvanog kakaa ili cokoladno mleko

za krem:
250 gr.slatke pavlake
50.gr. secera u prahu
100 gr.krem sira
10 gr zelatina

za glazuru:
100 gr.mlecne cokolade
1 dcl mleka
1 kasika kakaa
1 kas.secera u prahu 
50 gr.maslaca

Za koru umutiti 7 belanaca u cvrst sne,dodati 7 kas.secera i mutiti dok se secer ne otopi,dodati vodu,zumanca,vanilu,prasak za pecivo,kakao i brasno i mutiti blago spatulom.
Sipati na pek papir koji sam podmazala i peci na temperaturi 180 stepeni neki 10 ak minuta.Vruc rolat staviti nas krpu i blago uviti,ostaviti na kratko da se prohladi pa odviti i preliti sa kakaom ili cokoladnim mlekom,pa ponovo uviti i istaviti da se ohladi.Za to vreme umutiti krem.Mutiti slatku pavlaku,ne previse da se ne bi zgrudvala,dodati secer u prahu i krem sir. i mutiti jos malo.Spremiti zelatin po uputstvu sa kesice,staviti da se ugreje do kljucanja,dodati dve kasike krema,dobro izmesati pa dodati u vec umucen krem,pa dobro umutiti.da se sjedini sve.
Ohladjeni rolat staviti na strec foliju razviti i premazati kremom,moze se staviti bilo koje voce,po zelji.Oblikovati rolat,malo ga valjati po stolu da se lepo oblikuje i ostaviti u frizider do sutradan ili zamrzivac na nekoliko sati,da se dobro stegne.

Izvaditi rolat iz frizidera,sve sastojke za glazuru otopiti na pari i preliti preko rolata,ostaviti da se stegne glazura ,ukrasiti po zelji i servirati.




Коментари

Популарни постови са овог блога

Kolac sa plazmom i eurokremom

Brze integralne pogačice

Pekarski burek

Gabon torta

Štangle sa suvim vocem

Starinske štangle sa džemom i orasima