Tart sa malinama
Tart je poslastica koje je inspirisana sezonom,leti je najcesci sa
jagodama,pa kasnije maline,kajsije.Probala sam razne varijante recepata
za tart i posle vise proba ovaj je usvojen i mislim da je bas
pravi.
Tart sa malinama
Sastojci:
1 jaje
150 gr.secera
200 gr.maslaca ili margarina
Vanil secer
prstohvat soli
Pola kesice praska za pecivo
4 kasike hladne vode
350 gr. Belog brasna,moze i integralno
Krem od malina:
1 jaje
150 gr.secera
200 gr.maslaca ili margarina
Vanil secer
prstohvat soli
Pola kesice praska za pecivo
4 kasike hladne vode
350 gr. Belog brasna,moze i integralno
Krem od malina:
600 gr.malina
Puding od vanile
3 kasike prah secera
Priprema:
U činiju
staviti brašno, jaje, maslac
iseckan na listiće,secer,pola kesice praska za pecivo I prstohvat soli I
jedan vanillin secer,vodu zamesiti testo što brže i što manje ga dodirujući, da se
ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja. Rastanjiti ga na veličinu
desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru na najmanje sat
vremena ili zamesiti uvece pa ostaviti preko noci.
Testo izvaditi iz frizidera,odvojiti jednu lopticu,da bi nju kasnije razvukli i vadili modlom oblike.
Razvuci testo
oklagijom na pek papiru I tako ga preneti u pleh za tart,malo vece od
modle,napraviti rub testa uz stranice kalupa da fil ne bi iscureo.Testo
izbockati viljuskom ,prethodno ukljuciti rernu na 180 stepenic,pa testo
staviti na gornju resetku da bi se povrsina testa blago zapekla,nekih 10
minuta.Izvaditi iz rerne I rasporediti fil od malina peci jos 20-ak minuta,dok
lepo porumeni.Moze se desiti da fil malo cvrci,kao dzem, ali tako bi trebalo.
Fil od malina:
600 gr.malina izmesati sa 3 kasike secera u prahu i kesicom pudinga od vanile.Dobro izmesati da bi se razbile grumuljice,preliti preko toplog tarta.
Od preostalog testa koje smo odvojili modlom izvaditi oblike,zvezdice,poredjati po filu i vratiti u rernu na 180 stepeni da se zapece nekih 15-20 ak minuta,dok ne porumeni.
Коментари
Постави коментар