Kinder pingvin sa jagodama
Sastojci:
Kora:
6belanaca
8 kašika šećera
Vanil šećer
6 kašika tople vode
6žumanaca
4 kas.brašna
kašika praška za pecivo
2 pune kašike kakaa
preliv za natapanje korice:
6-7 kašika skuvanog kakaa ili čokoladno mleko
za krem:
250 gr.slatke pavlake
50.gr. šećera u prahu
100 gr.krem sira
za glazuru:
100 gr.mlečne čokolade
1 dcl mleka
1 kašika kakaa
1 kaš.šećera u prahu
50 gr.maslaca
za koru umutiti 6 belanaca u čvrst šne,dodati 8 kaš.šećera i mutiti dok se šećer ne otopi,dodati vodu,žumanca,vanilu,prašak za pecivo,kakao i brašno i mutiti blago špatulom.
Sipati na pek papir koji sam podmazala i peci na temperaturi 180 stepeni neki 10 ak minuta.Vruć rolat staviti na krpu i blago uviti,ostaviti na kratko da se prohladi pa odviti i preliti sa kakaom ili čokoladnim mlekom,pa ponovo uviti i istaviti da se ohladi.Za to vreme umutiti krem.Mutiti slatku pavlaku,ne previše da se ne bi zgrudvala,dodati šećer u prahu i krem sir. i mutiti jos malo.
Ohladjeni rolat staviti na streč foliju razviti i premazati kremom,moze se staviti bilo koje voće,može krem od voća sa pudingom,po želji.Oblikovati rolat,malo ga valjati po stolu da se lepo oblikuje i ostaviti u frižider do sutradan ili zamrzivač na nekoliko sati,da se dobro stegne.
Izvaditi rolat iz frižidera,sve sastojke za glazuru otopiti na pari i preliti preko rolata,ostaviti da se stegne glazura ,ukrasiti po želji i servirati.
Коментари
Постави коментар