Tart od jagoda sa ganache kremom od bele cokolade
Tart je jedna od omiljenih poslastica mojih ukucana,naravno i moja,favorit nam je ovaj tart sa jagodama sa ganache kremom
Sastojci:
Za testo: 1 jaje 200 gr brašna 100 gr šećera 100 gr margarina ili maslac 1 kesica vanilin šećera 1 ravna kašičica praška za pecivo malo soli
Fil
500
gr.jagoda
100
gr.secera u prahu
1 puding
od vanile
200
gr.bele cokolade
200 ml.slatke
pavlake
za dekoraciju 100 gr.slaga ili slatke pavlake
U činiju staviti
brašno, jaje, hladan maslac iseckan na listiće,secer,ravnu kasicicu praska za
pecivo I prstohvat soli I jedan vanillin secer, zamesiti testo što brže i što
manje ga dodirujući, da se ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja.
Rastanjiti ga na veličinu desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti
u frižideru na najmanje sat vremena ili zamesiti uvece pa ostaviti preko noci.
Fil:
500 gr.jagoda
iseckati ,posuti secerom u prahu I pudinom od vanile u prahu.Sve to izmesati i ostaviti sa strane,dok ne stavite testo u modlu za tart.
Razvuci testo
oklagijom na pek papiru I tako ga preneti u pleh za tart,malo vece od
modle,napraviti rub testa uz stranice kalupa da fil ne bi iscureo.Testo
izbockati viljuskom ,prethodno ukljuciti rernu na 180 stepenic,pa testo staviti na gornju
resetku da bi se povrsina testa blago zapekla,nekih 10 minuta.Izvaditi iz rerne
I rasporediti fil od jagoda peci jos 20-ak minuta,dok lepo porumeni.Moze se desiti da fil malo cvrci ali
tako treba.
Priprema
ganache krema
200 ml.slatke
pavlake zagrejati do kljucanja I dodati u ciniju u koju smo izlomili 200gr.
bele cokolade.Mesati dok se ne otopi cokolada,ostaviti da se malo prohladi na sobnoj temperature,preliti preko
ohladjenog tarta.
Umutiti slag
krem ili slatku pavlaku i spricom ukrasiti
po ivicama pite.
|
Коментари
Постави коментар