Tart od jagoda sa ganache kremom od bele cokolade

Tart je jedna od omiljenih  poslastica mojih ukucana,naravno i moja,favorit nam je ovaj tart sa jagodama sa ganache kremom 


Sastojci:

Za testo:

1 jaje
200 gr brašna
100 gr šećera
100 gr margarina ili maslac
1 kesica vanilin šećera
1 ravna kašičica praška za pecivo
malo soli

Fil
500 gr.jagoda
100 gr.secera u prahu
1 puding od vanile
200 gr.bele cokolade
200 ml.slatke pavlake
za dekoraciju 100 gr.slaga ili slatke pavlake
U činiju staviti  brašno, jaje, hladan maslac iseckan na listiće,secer,ravnu kasicicu praska za pecivo I prstohvat soli I jedan vanillin secer, zamesiti testo što brže i što manje ga dodirujući, da se ne bi previše grejalo rukama u toku mešenja. Rastanjiti ga na veličinu desertnog tanjira, uviti u providnu foliju i ostaviti u frižideru na najmanje sat vremena ili zamesiti uvece pa ostaviti preko noci.
Fil:
500 gr.jagoda iseckati ,posuti secerom u prahu I pudinom od vanile u prahu.Sve to izmesati i ostaviti sa strane,dok ne stavite testo u modlu za tart.
Razvuci testo oklagijom na pek papiru I tako ga preneti u pleh za tart,malo vece od modle,napraviti rub testa uz stranice kalupa da fil ne bi iscureo.Testo izbockati viljuskom ,prethodno ukljuciti rernu  na 180 stepenic,pa testo staviti na gornju resetku da bi se povrsina testa blago zapekla,nekih 10 minuta.Izvaditi iz rerne I rasporediti fil od jagoda peci jos 20-ak  minuta,dok lepo  porumeni.Moze se desiti da fil malo cvrci ali tako treba.
Priprema ganache krema
200 ml.slatke pavlake zagrejati do kljucanja I dodati u ciniju u koju smo izlomili 200gr. bele cokolade.Mesati dok se ne otopi cokolada,ostaviti da se malo  prohladi na sobnoj temperature,preliti preko ohladjenog  tarta.
Umutiti slag krem ili slatku pavlaku i spricom  ukrasiti po ivicama pite.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice