Mafini sa jagodama

Mafini sa filom od jagoda
Sastojci:
2 jaja
1 solja vocnog jogurta od jagoda
1 solja secera
1/2 solje ulja
1 1/2 solja brasna
1 pr.za pecivo
1 vanil secer
Prstohvat soli
Fil:
400 gr.ociscenih jagoda
100 gr.prah secera
1 puding od vanile u prahu
200 ml.slatke pavlake
Umutiti belanca posebno od  zumanaca,u cvrst sne,dodati secer i vanil secer,nastaviti mutiti,zatim dodati jogurt,ulje,zumanca i prosejano brasno sa praskom za pecivo i prstohvat soli.
U modle za mafine staviti korpice,sipati polako smesu i sipati 2/3 korpice.Prethodno ukljuciti rernu na 180 stepeni i testo staviti u vec zagrejanu rernu,peci 10 min.dok blago ne porumeni.
Za to vreme 400 gr.ociscenih jagoda iseckati posuti prah secerom i jednim pudingom od vanile.Sve izmesati i stavljati na mafine koji su do pola peceni.Kada napunimo korpice sa filom vratiti u rernu i peci jos 15 ak min. na 180 stepeni sa ventilatorom.
Kada je pecen kolac,prohladiti,izvaditi korpice iz modli i ukrasiti sa 200 ml.umucene slatke pavlake.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Rozen torta sa malinama

Slane korpice i kuglice

Pekarski burek

Kolac sa plazmom i eurokremom

Štangle sa suvim voćem

Brze integralne pogačice